FI | ENG
  FI | ENG

PRANA

PrAnan ympäristöystävälliset vaatteet kiipeilyyn, joogaan sekä vapaa-aikaa. Prana käyttää laajalti ekopuuvilla ja vuodesta 2012 bluesign®-kumppani.

PRANA

Olemme tehneet yhteistyötä PrAnan kanssa jo silloin, kun tuotteita varastoitiin kalifornialaisessa autotallissa. Pranasta on kasvanyt yksi edustamistamme ympäristöystävällisistä brändeistä.

Pranan pitkän tähtäimen tavoitteena on tulla kokonaan ympäristöllisesti kestäväksi. Vaatteiden valmistuksessa Prana käyttää ympäristöystävällisiä materiaaleja, tehtaita ja laitteita pyöritetään uusiutuvalla energialla ja mahdollisimman energiatehokkasti. Prana pyrkii jatkuvasti vähentämään hiilidioksidipäästöjä tehtaillaan, varastoillaan, kaupoissaan ja toimistoissaan. Pranan vaatteissa käytetään paljon luomupuuvillaa, kierrätyspolyesteriä, hamppua ja Tenceliä. Prana tekee jatkuvaa tutkimus- ja kehitystyötä kierrätettyjen materiaalien parissa ja pyrkii luomaan kuvan eri kuitujen ympäristövaikutuksista koko tuotantoketjun aikana.

Prana kolme päätavoitetta tällä hetkellä ovat:  

  • Vähentää tavallisen puuvillan ja rayonin käyttöä tuotteissaan
  • Kasvattaa Bluesign-merkittyjen tuotteiden osuutta valikoimassaan
  • Investoida Reilun kaupan tuotteiden valikoiman kasvattamiseen.

 

PrAna liittyi Bluesign® Systems-partneriksi maaliskuussa 2012. Se on maailmanlaajuinen standardi, joka mittaa tuotantoketjujen kestävyyttä ja turvallisuutta tarkastelemalla käytettyjä raaka-aineita ja kemikaaleja ja niiden vaikutuksia luonnolle ja ihmisille. Pranan tuottajien tulee noudattaa Fair Labor Association:in ohjeistuksia (ammattiliitoista, yliopistoista, yrityksistä ym. tahoista koostuva verkosto, joka pyrkii  ILO:n työelämästandardien noudattamiseen globaalissa tuotantoketjussa eri maissa).


prana_21

ARTIKKELIT / PRANA

Muita laatumerkkejämme