FI | ENG
Camu / 17/03/2017

What makes you itch? Ihan relevantti kysymys, vai mitä.

Kaksi vuotta on kulunut siitä, kun viimeksi teimme hiihtodokumenttia. Silloin dokumenttia lähdettiin tekemään Keski-Aasiaan kokoonpanolla Paul, Jan-Erik ja Jussi. Samalla porukalla oli aikeessa lähteä tekemään filmiä myös viime talvena, mutta monien tekijöiden summana kevään koittaessa huomasimme tuijottavamme tyhjää edittipöytää. Se oli kieltämättä suuri pettymys, sillä a) tarinoiden kertominen on mukavaa puuhaa ja b) se antaa matkalle aivan toisenlaisen tarkoituksen.

IMG_8168
Lunta, lunta ja lunta, sekä metsää, metsää ja metsää. Bakerin tie on tätä tulvillaan.
IMG_8165
Legendaarinen Bakerin kyltti kerää lumimäärät hatuksi päälleen.

 

Vuosi on vierähtänyt ja niin myös projektin tekeminen on muhinut päissämme. Talven saavuttua pohjolaan päätimme jo ajoissa yhteisen aikataulun, koska halusimme tehdä tarinaa ja lähteä matkaan jälleen yhdessä.

IMG_8198
Polun avaaminen on hikistä puuhaa. Skinien pukeminen ja pois ottaminen vaatii omat niksinsä näissä olosuhteissa.
FullSizeRender
Bakerin lumimäärät tekevät kuvauksesta poikkeuksellisen haasteellista. Eipä ollut koskaan tullut mieleenkään, että lunta voi olla liikaakin. Miten murheellinen tilanne, haha.
IMG_8149
Autoksi valikoitui valtava tila-auto, joka toimii myös kotina matkaaville kavereille.
FullSizeRender_1
Hikeä pukkaa kun ylämäkeen haluaa.

Mount Baker

Seurasimme lumitilanteita ympäri maailman viime hetkeen asti. Joten tällä hetkellä istumme – sormet näppäimillä – autossa, määränpäänä syvällä Kanadan brittiläisessä kolumbiassa sijaitseva vuoristokaupunki Nelson. Seuraavat kaksi ja puoli viikkoa tulevat kulumaan Kanadassa kuvatessa projektin perusosia, eli laskemista, lunta, ihmisiä ja mahtavaa luontoa. Pohjaa on jo hieman tehty, sillä viimeiset neljä päivää on kulunut Mount Bakerin sivu ja takamaastoja kolutessa. Ja voi sanoa että osuimme oikeaan lumitilanteen ja ennusteiden puolesta. Lunta oli niin paljon ettei pysähtyä uskalla tai muuten vajoaa kaulaa myöden lumeen. Tästä on hyvä aloittaa dokumentin teko.

IMG_8155
Välistä on hyvä levähtää hississä.
IMG_8203
Vahva lokaalien läsnäolo antaa Bakerille omanlaisen tunnelman.
IMG_8184
Tästä tietää, että on hiihtokylässä.
IMG_8221
Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Silti kerrottakoon, että tältä näyttää mies laskettuaan kilpaa oman vyörynsä kanssa.

Syvän lumen ja mielikuvituksellisten muotojen laskeminen on meidän unelmamme. Se itsessään on jo syy matkustaa ympäri maailmaa. Matkustamiseen liittyy myös paljon muuta, kuten matkalla tapaamamme ihmiset ja ystävät. Heillä on myös omat unelmansa ja ’omat puuterinsa laskettavana’. Jokaisella meistä on unelmia. Tämä projekti kertoo juurikin unelmista, sinun, minun ja ehkäpä naapurin Kyllikin unelmista.

Kaikki blogit