”Miten monta erilaista paikkaa voi mahtua yhteen laaksoon vuoristossa? NO MONTA!”
…..
”Annapurnan ympäri vaelluksella maisema ja luonto vaihtuivat kostean hikisestä viidakosta – kylmään kuivaan vuoristoon. Nepalini sai uuden ilmeen minun silmissäni. Nyt jo janoan takasin.”
………… ….. …………
ANNAPURNA CIRCUIT
LÄHESTYMINEN JA POISTUMINEN
Polvet osuivat penkkiin. Pää kolahti ikkunan pieleen. Minä ja ryhmäni erittäin reippaita toisilleen tuntemattomia vaeltajia pompimme penkeillä suut auki maisemia ihmetellen auton kurvaillessa kapeilla vuoristoteillä. Matka oli alkanut Annapurnan ympäri. Edessä oli muutaman viikon vaellus tavoitteena nähdä ja nauttia mahdollisimman paljon vuoristosta. Tervetuloa mukaan 😀
Pääsääntöisesti lähestyminen ja poistuminen circuitille tehdään maateitse. Lentäminen onnistuu paikoittain, mutta lentojen liikkuminen on kelivarauksella ja kentät pieniä. Lennot tosin lyhentävät huomattavasti matkustus aikaa, mutta jättävät jännittävän osan reittiä näkemättä.
Maateitse vuoristossa liikkuva liikenne on moottoripyöriä, tavallisia autoja, jeeppejä ja busseja. Mikäli olet liikkeellä näillä vaativilla, jyrkkien vuoren rinnettä kiemurtelevilla hiekkateillä suosittelen ottamaan paikallisen kuskin. Tiet ovat ylensä yhden auton levyisiä ja reunamat ilman aitoja suurine pudotuksineen. Ohitustilanteissa ajetaan ja peruutellaan tien leveinpään kohtaan. Hivutellaan ohitse, ettei sivupeilit irtoa. Paikalliset ovat kuitenkin tähän tottuneet ja hoitavat liikenteen mutkattomasti. Rinteillä liikkuminen vaatii myös maaston tuntemusta, sillä sadekauden tienoilla on suurien maavyöryjen riski paikka paikoin. Meidänkin reitillämme tiet olivat kärsineet pahoin ja yhden laakson silta huuhtoutunut vyöryissä.
Osa maastosta on erittäin rouheaa ja vaatii järeät jousitukset sekä renkaat menopelin alle. Sateiden tullen tie on mutainen ja tiet möyhiintyvät mössöisiksi sangen nopeasti. Meidän retkueemme mahtui yhteen jeeppiin. Varusteet pakataan auton päälle ja sisätunnelma on tiivis, mutta matkanteko sitäkin hauskempaa 😀
————————————-
CIRCUIT
PuPum! Tässä profiili trekin nousuista ja kartta matkalla olevista kylistä, joissa lähes jokaisessa on mahdollista majoittua teetaloissa.
Trekki soveltuu erinomaisesti ensikertalaiselle, sillä yöpyminen tapahtuu majoissa samaan tapaan kuin EBC-trekillä (Lue tästä blogiteksti EBC trekiltä). Korkeudet pysyivät maltillisina ja moni pääsee nauttimaan korkeasta ilman alasta ilman vuoristotaudin oireita. Kierros on erityisen hyvä myös niille, jotka ovat kiinnostuneita luonnosta ja hyvin vaihtelevista maisemista. Vuoristo on läsnä lähes koko ajan.
Circuitin voi aloittaa ja lopettaa eri kohdista. Osa vaeltajista kävelee koko matkan ympäri, toiset käyttävät autoja ja lentoja lyhentämään vaellusta. Reittiä tehdään myös pyöräillen, joten eiköhän kasata jengi ja hurauteta korkeuksiin joku kevät tai syksy ;D ?
………………………………………….
MITÄ HUOMIOITAVAA PÄIVÄN KULUSTA
Päivän rakenne ja majoitukset ovat hyvin vastaavan kaltaisia, kuin Everest Base Campilla. Päivä on rytmitetty levon, vaelluksen ja ruokailuiden rytmiin.
Pientä eroa voi olla päivien pituuksissa. Annapurnalla kävelyajat ovat hieman lyhyempiä joten kylien sekä ruokien nautiskeluun jää rutkasti aikaa.

……………………………
…………..
FIILISTELYPOIMINTOJA MATKAN VARRELTA






i.

Tässä polku kohti moreenin juurella olevaa viimeistä majapaikkaamme. Laakson ylitykseen on tästä enää vuorokausi. Koreus hidastaa matkan tekoa. Aina taakse katsoessa näet Annapurnan vuoriston. Edessä siintää leiri, josta löytyy muunmuassa tuoreita leivonnaisia <3 Aaahh…tässä tunnelmia herkutteluhetken tiimoilta! Ps. Älä hämäänny, että ylhäällä olisi lämmintä. Välittömästi tuulen noustessa ja auringon piiloutuessa vuorten taakse haluat vetää lämpimää päälle. Meille sattui erittäin poikkeuksellinen loikoilupäivä auringossa.

Alla olevasta kuvasta tunnelmia viimeisen nousupäivän aamun auringonnoususta. Pitkät tauot ja auringonnousun ihailu kuuluvat tällä reissulla asiaan.


No mille Circuit sitten tuntui vaeltajista? Tämä alla oleva videoklippi varmasti kertoo puolestaan:
Matka ei suinkaan pääty tähän, vaan edessä on aina paluu laaksoja pitkin alas kaupunkeihin. Paluu rikkaan kulttuurin tutkimuksiin. Vuoriston ruuat vaihtuvat ravintoloihin ja likaiset vaatteet tunikoihin, kuten alla olevasta uvasta huomaatte.
Mukavaa, että matkasit ajatus- ja kuvamatkallani Nepaliin tässä postauksessa. Kiitän kuittaan Annapurna Cirkuittia fiilistellen ja seuraavaa Nepalin reissua odotellen.
…………………….
……..
MIHIN SUUNTAAN SEURAAVAKSI SEIKKAILEMAAN?
”Jäätikkö, sukset ja ahkio kutsuu <3 vastatkaamme siihen! Seuraavaksi suuntaan toukokuussa hiihtämään Euroopan suurimman jäätikön halki. Islanti – VATNAJÖKULLAN jäätikkö – TÄÄLTÄ TULLAAN!”
City- ja outdoor seikkailuihini voi hypätä mukaan ja fiilistellä ennen uutta postausta INSTAGRAMISSA: Nora Ryytty
Nora