FI | ENG
Noora / 26/06/2011

Vakuutuksien viidakossa -vakuutus kiipeily- ja vapaalaskumatkoille

 

Hyvän vakuutuksen löytäminen kiipeily- ja vapaalaskumatkoille on piinallinen prosessi. Olen etsinyt vakuutusta, joka kattaa sekä vapaalaskun, kiipeilyn ilman korkeusrajoitetta, myös retkikuntakiipeilyn  sekä peruutusturvan, jos esim. sairastun juuri ennen matkaa.Vakuutuksien viidakosta en löytänyt montaakaan vakuutusta, joka kattaisi kaiken tarvitsemani, joten päädyin monen vakuutuksen yhdistelmään. Tein yhteenvedon kuitenkin yhteenvedon kolmesta mielestäni parhaasta vakuutukseseta.

Gouda Super

Gouda super vuosivakuutuksen voivat ottaa alle 40-vuotiaat henkilöt ja se on voimassa ensimmäiset 3 kuukautta matkan alusta. Vakuutus korvaa kiipeilylajit kuten vuori-, kallio-, jää-, tai seinäkiipeilyn sekä vuoristoon, viidakkoon, aavikolle, erämaahan sekä tai muille asumattomille seuduille tehtävät vaellukset tai tutkimusretket.  Vakuutus korvaa myös nopeus- ja syöksylaskun sekä laskettelun, mikäli matkasta alle 50% on näiden urheilulajien harrastamista (on hankala sanoa, miten prosentit lasketaan).

Hoitokorvaus matkasairauden tai tapaturman johdosta : ei euromääräistä ylärajaa. Matkasairauden yhteydessä hoitokulut korvataan enintään 120 päivältä, matkatapaturman hoitokulut enintään kolmelta vuodelta.  Lääkärin määräämää fysikaalista hoitoa korvataan enintään 10 hoitokertaa. Sairaankuljetus kotimaahan korvataan, mutta tämä vaatii luonnollisesti sen, että vakuutusyhtiö hyväksyy kuljetuksen etukäteen. Matkapalvelujen peruuntumisissa korvataan sopimuksen mukaisia kuluja enintään 2000 €:on saakka. Jos hoitava lääkäri arvioi vakuutetun tilan hengenvaaralliseksi, korvataan matkavakuutuksesta yhden lähiomaisen matka- ja majoituskulut kohteeseen (etukäteen hyväksytettävä vakuutusyhtiöltä). Kroonisten sairauksien hoito matkakohteessa korvataan, mikäli tilan paheneminen on yllättävä.  Etsintä- ja pelastustoimien yhteydessä korvauksen enimmäismäärä on 10.000€ ja tapaus tulee raportoida paikallisille poliisiviranomaisille ja vaatimus etsintätoimien aloittamisesta tulee tulla paikallisilta tai suomalaisilta viranomaisilta. Korvauksen ehtona tässäkin on yhteydenotto Goudan hälytyskeskukseen.

Matkatavaravakuutus korvaa enimmäismääräisesti 1250€. Arvopapereita ja maksuvälineitä passit, hissiliput, käteinen raha tms. korvataan enintään 120€. Gouda superin matkavastuuvakuutus korvaa enintään 400 000€ henkilövahingoista ja esinevahigoista.

Goudan päivystysnumero kiireellisissä tapauksissa +358 (0)207 436 404.

Hinta 138€; www.gouda.fi

IHI travel insurance

IHIn vuosivakuutus korvaa ensimmäisen kuukauden matkan alusta, mutta yhtiön nettisivuilta vakuutusaikaa voi tarvittaessa pidentää etukäteen.  Ihin vakuutus korvaa rajoituksetta vaaralliset lajit ja vaaralliset alueet, lukuun ottamatta napa-alueita ja Grönlantia. IHIllä vaikuttaa olevan aika tarkka politiikka silloin, jos vakuutetulla on kroonisia sairauksia: vakuutusehdoissa mainitaan, että kroonisen vaivan tulee olla stabiili, lääkityksessä ei saa olla muutoksia 6 kuukauden ajalta ennen matkaa, eikä vakuutettu ole tarvinnut sairaalahoitoa asian tiimoilta 6 kuukautta ennen matkaa.

IHI korvaa matkasairauden, tapaturman, evakuoinnin lääketieteellisin perustein ja evakuoinnin kattavasti. Vakuutus korvaa myös vakuutetun kotiin paluun, mikäli lähiomainen sairastuu kotona vakavasti. Mikäli tarvitset evakuoinnin lääketieteellisin perustein IHI ottaa huolekseen kaikki käytännön järjestelyt: lentojen ja hotellien varaukset jne.  Mikäli vakuutettu sairastuu tai loukkaantuu vakavasti, IHI korvaa kahden  lähiomaisen matkat vakuutetun luokse.  Fysioterapiaa vakuutus korvaa enintään 2000€:lla.

IHI korvaa matkatavarat ja matkan peruuntumisen ainoastaan erillisellä vakuutuksella lisämaksusta.

IHIn päivystysnumero on +45 70 23 24 61.

Hinta 139€; www.ihi.com

Tryg matkavakuutus

Trygin matkavakuutus ei korvaa vaarallisia lajeja, joten sinänsä vakuutus ei ole omiaan ainoaksi vakuutuksesi ainakaan kiipeilyä ja vapaalaskua harrastavalle. Trygin vakuutus hyöty lisävakuutuksena koskeekin peruutusturvaa. Mikäli vakuutettu ei pääse matkalle lääkärin määräyksestä joko oman äkillisen sairauden tai tapaturman tai lähiomaisen vakavan sairastumisen tai tapaturman vuoksi, Tryg korvaa ilman ylärajaa vakuutetun ostamat palvelut. Tällainen palvelu on erinomainen silloin, jos vakuutettu osallistuu esim. opastettuun retkikuntaan. Ennen vakuutuksen ottamista soitin vielä vakuutusyhtiöön ja varmistin asian.

www.tryg.fi

Ennen vakuutuksen ottamista

Ennen vakuutuksen ottamista tutustu huolellisesti vakuutusehtoihin ja vertaile niitä eri vakuutusten välillä. Myös jotkut suomalaiset yhtiöt myöntävät vakuutuksia ”vaarallisille lajeille”. Tosin monet edellyttävät koko vakuutuspaketin esim. laajan kotivakuutuksen ottamista kyseisestä yhtiöstä.

Miten toimit, kun tarvitset vakuutustasi

Kun sinua kohtaa vakuutustapahtuma, jonka vakuutusyhtiö korvaa, ilmoita mahdollisimman pian vakuutusyhtiölle tapahtumasta. Tällöin on erityisesti mainittava, mikäli vakuutuksen voimassaoloaikaa on tarvetta pidentää matkasairauden tai tapaturman vaatimasta matkan pidennyksestä johtuen. Noudata aina vakuutusyhtiöltäsi saamiasi ohjeita. Vakuutetun tulee dokumentoida kaikki vahingosta aiheutuvat kustannukset ja kerätä sekä säilyttää kuitit. Jos käyt lääkärissä, pyydä kirjallinen lausunto, diagnoosi tai muu vastaava.  Vakuutetun on otettava yhteyttä viranomaiseen esim. poliisiin ja pyydettävä viranomaiselta kirjallinen lausunto sattuneesta vahingosta. Vakuutetun on myös pyydettävä mahdollisen muun asianosaisen yhteystiedot ja todistus ja tarvittaessa tomitettava nämä vakuutusyhtiöön.

Kaikki blogit