FI | ENG
Katariina Rahikainen / 24/10/2011

Uusia tuulia

Baihe, graniittialue Pekingin lähiympäristössä on ollut “kotikallioni” neljän kiipeilykauden ajan. Viimeiset viikot Pekingissä kuluivat haikeissa tunnelmissa; tunsin, että oli aika siirtyä eteenpäin. Baihesta on siis paljon muistoja, pääosin hyviä sellaisia. Tässä hieman otoksia vuosien varrella kertyneestä kuvamateriaalista.


Myös kivoja lentoja on otettu projektoidessa #mce_temp_url#

Osoitteesta #mce_temp_url# löytyy Baihen vanha topo, jota tosin ei ole päivitetty moneen vuoteen. Jo pelkästään tänä vuonna on avattu kymmeniä uusia trädi- ja sporttilinjoja ja lisää on työn alla – kiipeilykausi kun jatkunee vielä ainakin kuukauden verran. Baihea jää ikävä, mutta varmasti jossain vaiheessa palaan ainakin vierailemaan.

Tällä hetkellä olen kiipeämässä Getu-laaksossa, Guizhou-provinssissa, Etelä-Kiinassa. Petzl Roctrip alkaa virallisesti huomenna; Getusta, RocTripistä ja kiipeilystä täällä lisää seuraavassa blogikirjoituksessani mutta esim. www-sivulta  #mce_temp_url# voi katsoa lisää. Sen verran voin kuitenkin jo sanoa, että nöyräksi vetää nähdä maailmanluokan kiipeilijöitä (kuten Daniel Dulac) 8b+ multipitchillä ja kuunnella juttuja kuinka reittejä on tänne avattu. Respect! Ei myöskään ollut hassumpi fiilis eilen kun olimme laskeutumassa 7c+ multipitchiltä alas ja huomasimme legendaarisen Lynn Hillin juuri nousevan saman reitin kolmatta pitchiä.


Katariina Rahikainen

Katariina Rahikainen on nykyisin Australiassa asuva sporttikiipeilijä, joka välillä saattaa hairahtua joko boulderoimaan tai jopa tradittelemään. Australian lisäksi Katalla on huikeasti kokemusta kallioista ympäri maailmaa, etenkin Kiinasta ja Thaimaasta, suomikaltseja unohtamatta. Katalla on huikea tikkilista, hän on fläshännyt 8a:n ja redpointannut useita 8a+:sia.

Kirjoittajan blogit

Kaikki blogit