FI | ENG
Camu / 14/02/2013

Terkut Tansaniasta!

Terkut Nairobin Jomo Kenyatta International -lentokentältä! Tammikuu meni perinteiseen tapaan melkoisessa sumussa ja kiireessä alkaneen vuoden matkoja valmistellessa. Niin ja Matkamessuthan on tietenkin aina yhtä mukava tapahtuma ja oli kiva jutustella matkoista, menneistä ja tulevista Aventuran ständillä vierailleiden kanssa.

Pyrin aina saamaan koko vuoden selkeästi tekemisiä vaille pakettiin tammikuussa. Sponttaania? No ei varmaankaan, mutta tuleepahan käytyä reissussa, kun kaikki on mahdollisimman valmiiksi mietitty kuukausia eteenpäin.

Taas näyttäis tulevan melko paljon retkeilyä pitkin maailmaa! Omakiipeilyäkin sain järjestettyä huhtikuun puolivälistä toukokuun loppuun, kun basecamp-support -paikka kansainvälisessä Makalu-retkikunnassa varmistui. Operaattori on sama, kuin viime kevään Shisha Pangman retkellä, mutta en ole vielä kovinkaan tietoinen minkälaisen porukan kanssa olen perusleiriä jakamassa. Joka tapauksessa homma menee samalla tavalla, kuin muutama edellinenkin oma Himalaja-reissuni. Patikoin ryhmän mukana perusleiriin (4700 m.), saan sieltä teltan asuttavaksi ja ruokaa nenän eteen niin kauan, kun on aika kävellä takaisin ja palata kotiin. Vuorella puuhaan itsekseni mitä puuhaan eikä odotettavissa taida olla kovinkaan kevyt reissu. Huippupäivää enemmän jännitän jo valmiiksi sitä edellistä, kun pitää rykäistä täysi leirivarustus ja summit-gearit 7900 metriin. Näin korkeita yläleirejä olen hyödyntänyt aiemmin vain Everestillä ja Lhotsella, joilla ne ovat olleet tiimieni sherpojen rakentamia. Niin ja happipullojahan en suostu käyttämään! Katsotaan toukokuussa, kuinka homma onnistuu?

Nyt on takana vuoden ensimmäinen ryhmäreissu ja odotan seuraavaa porukkaa saapuvaksi muutaman tunnin päästä. Ensimmäisen porukan kanssa kävimme siis Tansanian Arushan kansallispuistossa sijaitsevalla Mount Merulla ja heti perään pukkasimme aina yhtä kaunista Machame-reittiä pitkin Kilimanjarolle. Aivan mahtava jengi taas ja oli kiva reissata! Kaikki kävi Uhurulla ja vieläpä todella vaivattomasti, kiitos Merun pre-akklien! Kuvia onkin jo lisätty Aveturan ja Samuli Mansikka Consultingin Facebook-sivuille. Käykääpä kurkkaamassa!

Ryhmä lensi kodin suuntaan ja minä otin muutamasta vapaapäivästä kaiken irti Sansibarilla! Siinä saattoi olla mun vuoden 2013 lomapäivät, mutta enpä muista milloin olisin onnistunut relaksoitumaan näin totaalisesti? Viisi yötä tasokasta hotelliasumista ja neljä täyttä päivää sukeltelua, rannoilla kävelyä, sekä hyvin syömistä ja juomista! Joskus mua on jossain määrin jopa ärsyttänyt Sansibarin lokaalien ‘hakuna matata’ -hokemiset, mutta nyt oon kyllä niin ’no worries:illa’ kyllästetty koko jätkä! Aivan mahtava loma kerta kaikkiaan!

Eli nyt lähden vuoden toiselle Kilimanjaron kierrokselle, eikä yhtään harmita tai tunnu tylsältä käydä samaa kohdetta! Kilimanjaro on mun mielestä todella hieno ja odotan taas mukavaa retkeä hyvässä seurassa. Toki on kiva lähteä reissua vetämään, kun nousuohjelma on hyvä ja tietää, että kaikilla on erinomaiset mahdollisuudet saavuttaa Uhuru Peak. En koskaan halua joutua vetämään esim. 5-päiväistä Marangua, kun tietää, että puolet porukasta ei kykene lähtemään ylimmästä yöpaikasta huippuyritykseen ja ne loputkin tyhjentää vatsalaukkunsa sisällön kraaterinreunalle. Ei näin!

Kilin vaelluksen jälkeen lähdetään safareille Manyara-järvelle ja huikeaan Ngorongoron kraateriin katselemaan eläimiä. Isoille linsseille tulee käyttöä ja jospa vaikka tällä kertaa onnistuisin näkemään aina piiloon jääneen leopardin!

Reissun päältä twiittataan kuulumisia suoraan uusille kotisivuilleni www.samulimansikka.com. Että ei muuta, kuin ’hakuna matata’!


Samuli


Kaikki blogit