FI | ENG
Camu / 07/04/2014

Talvi extended

Etelä-Suomen talvi ei koskaan tullut ollakseen. Ilmoittauduin Kiipeilyliiton kalliokiipeilykouluttajakurssille. Osasyynä ilmoittautumiseen oli pääsy pois töistä hyvällä tekosyyllä ja pääsisin taas touhuamaan talviaktiviteetteja pohjoiseen. Suunnitelmat oli pitkälti samat mitä joulukuussa; mikstaa Rollossa, Korouomaa ja vähän laskua.

Ensimmäisenä etappina toimi taas isku Kyberpunkille Rovaniemellä. Tapsan (Alhonsuo) lisäksi seuraan liittyi myös JP Vuolijoki ja Markku Mellanen. Päätettiin JP:n kanssa uhrata pari päivää reitille. Ensimmäinen päivä oli tarkoitus käyttää muuvien hiomiseen ja toisena päivänä oli tarkoitus lähettää reitti. Suunnitelma oli lähellä onnistua toisen päivän ensimmäisellä yrityksellä. Kiipesin Kyberpunkin vaikean kattopätkän läpi loppu släbille asti viimeiseen kallio-otteeseen. Edessä olisi ollut vain pari muuvia jäätä. Epäonneksi pudotin kuitenkin toisen hakun pari metriä ennen toppia. Pahus.

Kuva Markku MellanenKuva Markku Mellanen

Rollosta jatkoin matkaa Markun ja JP:n kanssa kohti Korouomaan, jossa Adventure Partners järjesti viikonloppuna kiipeilytapaamisen. Ohjelmassa oli pari päivää leppoista kiipeilyä ja Alhonsuon Korouoman historia show.

Korolta suuntasin Pyhälle. Marssin ensitöikseni Pisteelle ostamaan hissilippua. Pisteellä törmäsin Korkeakankaan Anttiin, joka oli parin päivän päästä lähdössä Norjaan. Sovin lähteväni mukaan. Ennen Norjaan lähtöä ennätin kuitenkin laskemaan Pyhällä päivän hissi offareita ja kävin randolla paikallisten kanssa.

Matka jatkui Skibotniin ja Tamokkiin. Norjassa kävin kolmena päivänä randolla. Tasankomaanpantterilla oli posket lommolla, kun pääsi ihmettelemään vuoria ja harrastamaan hulppeassa ympäristössä. Kuumottavien lumiolosuhteiden takia laskimme lähinnä metsärajaa ja vähän yli. Kaksi päivää lumi oli todella hyvää, mutta kolmantena päivän tuuli oli vienyt lumet. Ei ennätetty lähteä etsimään niitä, vaan laskettiin vähän tuleen pakkaamaa ja ajeltiin takasin Suomeen.

Antti KorkeakangasMiikka PeteriViimeinen etappi reissulla oli Kkk-kurssin jääkiipeilymoduuli Korouomassa. Pesosen Tuomon johdolla harjoiteltiin kiipeämään ja opettamaan jääkiipeilyä.

Kiitos; Tapio Alhonsuo, Mira Alhonsuo, JP Vuolijoki, Markku Mellanen, Pasi Jaatinen, Antti Korkeakangas, Mart Perendi, Artturi Kröger, Timo Haikonen, Mikko Välikangas, Miikka Peteri ja Tuomo Pesonen. Ilman teitä ei tämä reissu olisi ollut mitään. Hyvien tyyppien kanssa touhuaminen on yksi tärkeimpiä syitä miksi kiipeän ja lasken!

/ Antti


Kaikki blogit