FI | ENG
Katariina Rahikainen / 09/07/2012

Suomi-kiipeilyä

Teemu Ullgrén

Pitkän reissun ja ulkomailla asumisen jälkeen oli NIIIIIIN kiva palata Suomen kamaralle! Mökkeilyä, saunomista, hyttysiä, järvimaisemaa, kiukkuisia tätejä Helsingin kaduilla ja pyöräteillä, ystävällisiä kaupan kassahenkilöitä…. AH!!!

Juha Olli

Kiipeilyllisesti Suomeen palaaminen on lähtenyt vähän hitaasti käyntiin – pitkä reissu söi motivaatiota ja myös kuntoa ainakin meikäläisellä, ja myös kipeytynyt pulley sormessa vähän hidasti vauhtia. Jos yksi sana kuvaisi oloa, niin se olisi rapakunto. Repertuaariin onkin tullut lisättyä pitkästä aikaa uinti – Stadikan ja Kumpulan maauimaloissa on mukava uida. Outoa oli myös se, että pitkästä aikaa oli vaihteeksi kiva kiivetä sisällä…! Ja onhan se myös ajallisesti parempi vaihtoehto treenata. Täytyy vain todeta että Suomessa on aivan mahtavat treenimahdollisuudet verrattuna moneen paikkaan, ja kiipeilijöiden määrä näyttääkin kasvaneen räjähdysmäisesti parin viime vuoden aikana. Boulderkeiveissä ja köysittelymestoissa on riittänyt porukkaa vaikka ulkona on aurinkoinen sää – voin vaan kuvitella miten täynnä ne ovat talvisin…

Sampsa Aronen

Suomessa ulkokiipeily on lähinnä ollut taas muistelemista, miten graniittia kiivetään – se on mielestäni vaikein kivilaji onsightin osalta.  Graniitti on jotenkin pelottava sportti-onsighteille, ja kiveä on paljon vaikeampi lukea kuin muita kivilajeja. Sitten kun muuvit oppii, reitit ei välttämättä tunnukaan niin vaikeilta. Graniitilla en kuitenkaan ole koskaan ollut hyvä onsightaamaan, vaikka Pekingissäkin kiipesin pääosin graniitilla. Suomeen palattuani olenkin lähinnä kiivennyt helpompia greidejä ja yrittänyt vähän näyttää eri kallioita australialaiselle poikaystävälleni Benille. Aika vähän olemme kuitenkin kiivenneet ulkona ensimmäisen kuukauden aikana – paljon energiaa ja aikaa on kulunut käytännön asioiden järjestämiseen.

Teemu Ullgrén

Mottonani kuitenkin on, että asioilla on tapana järjestyä. Ensi kertaan!


Katariina Rahikainen

Katariina Rahikainen on nykyisin Australiassa asuva sporttikiipeilijä, joka välillä saattaa hairahtua joko boulderoimaan tai jopa tradittelemään. Australian lisäksi Katalla on huikeasti kokemusta kallioista ympäri maailmaa, etenkin Kiinasta ja Thaimaasta, suomikaltseja unohtamatta. Katalla on huikea tikkilista, hän on fläshännyt 8a:n ja redpointannut useita 8a+:sia.

Kirjoittajan blogit

Kaikki blogit