FI | ENG
Katariina Rahikainen / 27/01/2014

… Spanien

… Spanien

Espanja. Erityisesti Katalonia. Tykkään! Ilmeisesti Suomessa ei ole hirveästi uutisoitu asiasta, mutta Kataloniassa järjestetään kansanäänestys itsenäisyydestä loppuvuodesta. Siitä, kuinka Espanjan hallitus äänestykseen suhtautuu, onko se laillinen, mitä sitten käy jne. on käyty paljon debattia. Poikkeuksetta kaikki katalonialaiset, joiden kanssa olen asiasta jutelleet, ovat itsenäisyyden puolella; mutta silti virallisten mielipidemittausten mukaan ollaan aika tasoissa. Onkin siis mielenkiintoista nähdä, tullaanko seuraavalle kiipeilyreissulle Kataloniaan ihan omaan maahansa!


Jahas. Hyvin lyhyestä poliittisesta uutisoinnista kiipeilyyn. Kiipeilyssä ei tullut sellaista pelättyä kropan väsymistilaa parin kuukauden jälkeen, ja motivaatio säilyi hyvin korkealla koko ajan. Flunssakaan ei juurikaan haitannut menoa, ja Espanjassa kiivetty eka 8a tulikin yllätysnoustua päänsäryssä ja räkä poskella. Sen jälkeen piti tosin ottaa pari päivää hieman rennommin, ja ainakin kestävyyskuntoon huomasi että se jätti jälkensä. Ja lähestymisillä puuskutti normaalia enemmän… tai sitten se oli vaan muuten huonon aerobisen kunnon syytä.

Tässä ekan kuukauden ”tähtihetket”:

Flix Flax, 8a+, Terradets/ Bruixes

Bon Viatge, 8a, Terradets/ Bruixes

El Latido del Miedo, 8a, Terradets/ Bruixes

Devora Hombres, 7c+, Santa Linya

Energia Positiva, 7c+, Terradets/ Bruixes

Serra de Prades, 7c, Montsant/Raco de Missa

Orient, 7c, Terradets/Bruixes

Arquelogico, 7c, Santa Linya

Niu de Chut, 7c, Santa Linya

Montse la Traviesa, 7c, Sant Llorenc de Montgai/Disblia

Llarg, 7b+ OS, Montsant/Raco de Missa

Noin yleisesti ottaen Terradetsissä vaikutti olevan vähän helpommat lomagreidit kuin muualla. Ehkä sen takia, että se ei oo sinällään kenenkään ”kotikaltsi”. Hyvälle mielelle siellä ainakin tulee! Ja tosi hyvää, joskin osittain jo harmittavan lasittunutta kiipeilyä.  Varsinkin kun vertaa siihen, kuinka vähän aikaa sitten koko kaltsi on pultattu. Jos nyt greideistä haluaa lukea, niin Andrew Bisharat on kirjoittanut aika osuvan greidikeskustelun.

Ekan Katalonia-kuukauden jälkeen onkin ollut aika ottaa hieman rennommin viikko-pari, pitää useampia lepopäiviä pienen matkustelun merkeissä ja kiivetä vähemmän sekä helpompia reittejä. Viime kuukausien aikana kehittynyt kyynärpään tendonosis (hmm? Ei kuitenkaan ihan jännetulehdus suomeksi, mutta jotain vastaavaa?) vaatii myös jokapäiväistä venyttelyä ja treeniä jotta oireet vähenevät tai poistuvat pariksi päivää palatakseen taas vaikeamman reitin kiipeämisen (tai yrittämisen) jälkeen. Itselleni toimivaksi olen havainnut ylivenyttämisen ja sitten 90-asteen kulmassa ongelmakohdan hieronnan/painelun. Ohjeita mm. täältä: http://drbenkim.com/elbow-forearm-wrist-exercises.htm ja sitten erityisesti kiipeilijöille suunnattu sivusto: http://www.rockandice.com/lates-news/elbow-dr-js-dodgy-elbows?page=1.

Alla vielä fiilistelykuva helpolta multipitchiltä. Ensi kertaan!Katariina Rahikainen

Katariina Rahikainen on nykyisin Australiassa asuva sporttikiipeilijä, joka välillä saattaa hairahtua joko boulderoimaan tai jopa tradittelemään. Australian lisäksi Katalla on huikeasti kokemusta kallioista ympäri maailmaa, etenkin Kiinasta ja Thaimaasta, suomikaltseja unohtamatta. Katalla on huikea tikkilista, hän on fläshännyt 8a:n ja redpointannut useita 8a+:sia.

Kirjoittajan blogit

Kaikki blogit