FI | ENG
Camu / 12/11/2011

SkiExpo, Helsinki

Terveppäterve!

Pyhäinpäivän viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa järjestettiin jo perinteeksi muodostuneet Lätkä- ja Säbäexpot. Oheessa oli pystyyn pykätty myös SkiExpot. Heti uutuus Exeleiden, puuhelmikorujen ja hiustenlaittoständien kiertämisen jälkeen oma mielenkiintoni kohdistuikin enemmän suksipuolen messuihin.

Edellisiltana kävimme tsekkaamassa Antiout-leffan ensi-illan. Mukavaa laskua ja hyvää meininkiä. Cubassa oli edustettuna iso joukko laskukavereita ja olikin mukavaa nähdä laskukavereita pitkän kesän jälkeen.

Perjantaiaamuna suuntasimme itse tapahtumaan eli Expoille. Aamupäivästä oli vielä rauhallisempaa, joten oli hyvin aikaa kierrellä messuja ilman sen kummempaa ruuhkaa ja tönimistä. Expojen tarjonta oli mielestäni supistunut reilusti edellisvuosista. Suksipuolella oli vain yksi tai kaksi suksimerkkiä edustettuna maahantuojan puolesta. Lähinnä esillä oli eri urheiluliikkeiden ständejä ja matkatoimistojen sekä hiihtokeskusten osastoja.


Perjantai-iltana otimme suunnaksi Vanhan Yo-talon ja Relaa.comin järjestämät vapaalaskuiltamat. Puoli kahdeksan aikaan kaverini soitti ja kyseli että joko ollaan tulossa. Pihalla oli kuulemma yli sadan metrin jono. Kuulosti hyvälle ja suuntasimmekin samantien Vanhalle. Iltamissa oli tarjolla Xavier De Le Ruen This is my Winter -leffan ensi-iltaa, All.I.Can-leffanäytöstä, kuvaskabaa, Saarimäen Sauna Beanies and Wear lanseeraustilaisuutta, suksientaivuttelua ja yleistä hulinaa. Suksientaivuttelusalissa tarjonta oli mielestäni kiinostavampi kuin itse skiexpoilla.

Meininki oli aivan loistava. Paikalle oli saapunut yli 1000 laskemisesta kiinostunutta ihmistä ja bileet olivat katossa 4 asti aamulla. Iso kiitos järjestävälle taholle loistavista kemuista. Ensi vuonna uudestaan?

Launtaipäivä menikin sitten Camun ständillä suksinurkassa ihmisten kanssa jutustellessa ja kauppoja hieroessa. Porukkaa oli kuin saunapipoa. Aamu ysistä ilta kuuteen ei hiljaista hetkeä ollut. Oli mukava huomata että ihmiset edelleen tykkäävät hiplata suksia, piippareita ym. kamaa ja ostaa tavaroita muualtakin kuin netistä. Moni asiakas oli oikeasti todella tyytyväinen että suksista ja muista tavaroista osasi kertoa muutakin kuin hinnan. Itse en ole mikään millinviilaaja tai painojen mittailija. Toki nekin asiakkaille pyydettäessä kerroin, mutta mukavampaa oli kertoa tavaroiden toimisesta käytännössä. Jos suksea, reppua, takkia, piipparia tms. on käyttänyt kymmeniä tai satoja päiviä mäessä, niin väitän että kokemus sen toimivuudesta on parempaa kuin pelkästään katalogista sidecutin ja leveyksien perusteella myyminen. Oli myös hieno huomata että lumiturvallisuustavaroiden perään kyseltiin paljon. Eikä pelkästään enemmän lajia harrastavien vaan myös viikon-kaksi talvessa laskevat ihmiset hankkivat tai olivat hankkimassa vyörysettiä ja halusivat oppia niitä käyttämään. Myös ABS-reppuja pyöriteltiin paljon ja kyseltiin sen toimivuudesta. Itse kyllä suosittelen kyseisen repun hankintaa, tietysti piippari-lapio-sondi setin lisäksi, ei tilalle! Halpa henkivakuutus jos joskus sattuu vahinko.

Lauantai-iltana saunoimme ja söimme hyvin hotellin saunatiloissa. Kyseessä oli Verbierin vanhojen ja uusien kausilaisten kokoontuminen. Oli hienoa päästä vanhojen partojen kekkereihin kuuntelemaan loistavia tarinoita vanhemmilta laskijoilta. Kerrassaan loistava ilta. Iso Kiitos Terolle ja Konnalle kutsusta ja järjestelyistä!! Varmasti vuoden hauskin ilta. Vieläkin vatsa kramppaa muistellessa illan puheita.  We Are The World!!

Pakkasia odotellessa…

-Ossi
Kaikki blogit