FI | ENG
Jussi Taka / 29/01/2014

Ranska + Andorra ja X-Games

Heipä hei,

kotiin taas palauduttu, vaikkakin hieman jetlagisena. Uusi vuosi lähti käyntiin treenileirillä Ranskan Saint-Laryssä. Pari päivää sateli vettä ja ei rinteet oli kiinni, mutta ei se pahemmin haitannut, kun lentoyhtiö onnistui hukkaamaan kamat matkalla.

Saint-Laryssä laskettiin pari päivää Ranskan maajoukkueen duunaamalla treeniradalla ja sitten lähdettiin kohti Andorran maailmancuppia, jossa järjestettäisiin yhteensä kaksi maailmancupin kisaa.Andorraan saavuimme samana iltana, ja pienen etsimisen jälkeen hotellikin löytyi. Seuraavana päivänä lähdimme rinteille tsekkaamaan maailmancup-rataa. Kylästä ajeli puolisen tuntia itse hiihtokeskukseen, jonka ala-asema oli n. 2000 metrissä. Aurinko paistoi, laskeminen oli kivaa ja rata näytti todella hyvältä!Seuraavana päivänä oli ensimmäiset treenit radalla. Lasku tuntui heti alusta asti aika hyvältä ja rata tuntui toimivan minulla aika hyvin. Ensimmäiset karsinnat olivat perjantaina 10.1 ja sijoituin #30. Lauantaina 11.1 päivänä oli finaalit, joissa pääsin ensimmäisestä hiitistä jatkoon, mutta seuraavassa otin yhteen Espanjalaisen kanssa ilmassa ja kaaduin. Kisa ohi, sijoitus #22 – seuraavana päivänä uudestaan.

En oikeen saanut nukuttua lauantai/sunnuntai välisenä yönä – tiesin, että se olisi viimeinen päivä mahdollistaa paikka olympialaisista. Olin super stressaantunut edellisen päivän kaatumisen takia. Tiukan aikataulun takia tänään laskettaisiin sekä karsinnat sekä finaalit samana päivänä. Saavuimme kisapaikalle ja lähdimme inspection-laskulle, jossa lujaa laskeminen ja hyppiminen on kielletty ja saat rauhassa pysähtyä radalle ja tutkia linjavaihtoehdot – tarkistetaan siis radan kunto. Kävimme valmentajani Juha Guttormin kanssa läpi radan kriittiset paikat ja kertasimme, mikä edellisenä päivänä meni vikaan. Olo alkoi tuntua jo itsevarmemmalta. Karsinnoissa onnistuin kuitenkin taas härsimään ja lähdin finaaleihin sijalta 37.

Finaalit alkoivat ja voitin ensimmäisen hiittini. Moottorikelkalla ylös ja lauta kuntoon seuraavaa laskua varten. Seuraavassa hiitissä olin 3. eli nyt oltiin jo top 12. Semifinaaleissa munasin lähdön, kun hanska lipsahti lähtöportin kahvasta ja muut saivat hirveän kaulan, jota lähdin sitten ottamaan kiinni. Laskin omaa laskuani alas ja minun onnekseni, muut alkoivat törmäilemään keskenään – maaliin kolmantena ja isoon finaaliin (top 6)!! Isossa finaalissa otin taas aika huonon lähdön, mutta laskin alkusuoran hyvin ja pääsin hyvissä asetelmissa liikkeelle. Pienet mokat maksoivat paremman sijoittumisen, mutta lopputulos oli kuitenkin 4. sija, joka on urani tähän asti paras sijoitus! Olympiapaikkakin alkoi vaikuttaa jo aika realistiselta.Seuraavana päivänä lähdimme ajamaan kohti Geneveä, jossa olisimme yhden yön ja seuraavana päivänä lentäisin sitten Helsinkiin ja sieltä Rovaniemelle. Helsinkiin saavuttuani sain yllättävän viestin sähköpostiini – kutsu X-Gameseihin. Andorran kisan hyvä sijoitus oli mahdollistanut pääsyn kisaamaan maailman arvostetuimpaan extremeurheilulajien tapahtumaan Aspenissa, Coloradossa. Lähtöön oli alle viikko aikaa, joten aloin vimmalla etsiä itselleni lentolippuja Aspeniin.

Liput löytyivät ja 19.1 olinkin jo LuleÃ¥n lentokentällä odottelemassa koneen lähtöä Tukholmaan, josta jatkoyhteydet veisivät minut ensin New Yorkiin, Denveriin ja lopulta Aspeniin.Aspeniin saavuin  19.1 illalla klo 11 jenkkien aikaa. Pitkä matka oli tehnyt tehtävänsä ja olin ihan rättiväsynyt – koneessa nukkuminen ei oikein tahdo onnistua. Yksi lepopäivä ja tiistaina rekisteröitymään kisaan. Samana päivänä sain myös sähköpostia että Olympiapaikkani Sotsin 2014 talviolympialaisissa oli varmistunut!

Karsinnat X-Gameseissa olivat todella tiukat, mutta onnistuin kuitenkin puristamaan itseni finaaleihin mukaan sijalta 24, joka oli viimeinen finaaleihin, mukaan päässyt.

Finaaleissa olin joukkuekaverini Anton Lindforsin kanssa samassa hiitissä. Itse tulin 4. maaliin ja karsiuduin, mutta Anton pääsi jatkamaan semifinaaleihin, ja varmisti näin paikkansa myös ensi vuoden X-Gameseissä. Olisin itselleni toivonut parempaa sijoittumista, mutta tärkeintä on tällä hetkellä, että olen ehjänä. X-Gamesit olivat erittäin hieno kokemus ja toivottavasti tulen palaamaan Aspeniin vielä monta kertaa – nyt alkaa valmistautuminen Sotsin Olympialaisiin.


Kaikki blogit