FI | ENG
Paul Siljama / 10/02/2017

Pimeys vuorilla

Vuosi vuodelta, tämä pohjoisen talven pimeys tuntuu yhä uuvuttavammalta. Energiat vähissä ja niin edelleen. Joten laskureissu pohjois Norjaan, Tamok – Lyngen akselille olisi vuoden pimeämmällä ajalla kiehtova kokemus. Haastetaan pimeys! Kohdataan se! Viime kesän olen valmistellut seikkailupakua talvi asuttavaksi, lisännyt lämmityksen ja kaverini auttoi rakentamaan keittiön.

Joulun jälkeen Pyhältä ajoin pohjoiseen jossa tapasin pari lumilautailijakaveria, Nicke ja Lepe. Saavuin myöhään ja laitoin heti nukkumaan. Aamulla, vaikka heräsinkin myöhään, oli silti pimeää. Odotukset olivat alhaiset ja tarkoitus oli metsähiihdoa otsalampun kanssa. Haikkasimme ylös hämärässä, laskimme alas ja kiipesimme takaisin ylös. Seuraavalla kierroksella alkoi jo hämärtyä. Viimeisellä laskulla oli jo pimeää, mutta otsalampun valossa näkyi yllättävänkin hyvin. Lumi heijastaa sen verran valoa eteen, että metsää pystyy suhaa lähes normaalisti. Pimeys laskee nopeasti jo aikaisin iltapäivällä, ja autossa kökkiminen alkaa tuntua illan mittaan tylsältä. Mietin, mikäs sen hienompaa, tässä kovasti kiireisessä nykymaailman ”fear-of-missing-out” menossa kokea, kun oma pieni yksinäinen tylsyys. (kuvat @tkukp)

fullsizerender2

Hieno tunne, pitkästä aikaa täällä!
Hieno tunne, pitkästä aikaa täällä!
Uusi keittiö toimii!
Uusi keittiö toimii!

 

Lumi ja valo valaisee
Lumi ja valo valaisee
Portretti!
Portretti!

Paul Siljama

Olen Paul, vapaalaskettelija, sensaation ja seikkailujen etsijä. Lasketellessa luonnon antamilla muodoilla, oli sitten syvässä metsässä tai jyrkällä vuorella, koen olevani elämäni ja luonnon lähellä.

Laskettelu on vienyt mut moniin kiinnostaviin paikkoihin ympäri maailmaa ja tutustuttanut minut moneen hienoon ihmiseen. Se on tuonut minulle energiaa kaikkiin elämän asioihin.

Asuin ennen Ranskan Chamonixissa, mutta nykyään olen enemmän kiinnostunut tutkimaan uusia alueita, kuten esimerkiksi Kanadan syviä metsiä tai Norjan autiota vuoria. Haluan tutkia kiinnostavia maastoja, uutta lunta ja jänniä paikkoja. Kesäsin viihdyn parhaiten meren äärellä.

Nauttikaa luonnosta! Nähdään kaikkialla!

Kirjoittajan blogit

Kaikki blogit