FI | ENG
Katariina Rahikainen / 28/03/2014

Pakulla reissussa

Pakulla reissuun lähdettäessä täytyy miettiä tarkkaan, mitä ottaa mukaan. Tilaa on rajatusti, ja kiipeilykamat vievät kuitenkin ison osan tilasta. Lisäksi sitten vielä työkalupakit, öljyt ja mitä kaikkea nyt auton (tai polkupyörien) huoltoon voi matkan aikana tarvita. Kaikkea ei lähdettäessä ehkä tajua ottaa mukaan; ainakin nämä asiat oon todennut matkalla joko välttämättömiksi tai ainakin hyvin tarpeellisiksi. Nekin tosin voi matkan varrella ostaa jostain mukaan.

Kakkalapio

Auttaa kuopan kaivamisessa, kun tarttee tehdä isompi hätä. Ihan liian paljon kaltsien lähellä näkee vessapaperin jämiä ja ulosteita. Tai sitten vaan kiven, jonka alta pilkottaa vessapaperi… Varsinkin Etelä-Euroopassa. Kuopan kaivaminen ei oikeasti ole niin vaikeaa, ja kiipeilyreppuun mahtuu hyvin pieni muovinen lapio ellei halua autossa olevan järeämpää kalustoa kuten alla olevassa kuvassa.

Heijastinliivi

Pakollinen varuste autoissa tietyissä Euroopan maissa (ks. esim. http://www.theaa.com/motoring_advice/overseas/compulsory_equipment.html). Yleensä huoltoasemilta saa heijastinliivejä, jos kotoa ei löydy.

Aurinkopaneeli

Kätevä matkalla, helpottaa akkujen lataamista. Jos se aurinko siis vaan paistaa.

Kynttilöitä

Paloturvallisesti aseteltuna (esim. metalliboksiin ja pari isompaa kivenmurikkaa päälle varastoimaan lämpöä, kiitos Mikael vinkistä :)) voivat nostaa pakun lämpötilaa kun pakkanen hiipii nurkkiin.

Alla olevat kuvat Albarracinista, jossa käytiin moikkaa kaveria. Viihdyttiin viiden päivän sijaan kaksi; lumi- ja räntäsade ja kylmyys ei oikeen sytyttänyt boulderintoa… Kuulemma ainut huono sääikkuna pariin viikkoon.

Mikael UponenMikael Uponen


Katariina Rahikainen

Katariina Rahikainen on nykyisin Australiassa asuva sporttikiipeilijä, joka välillä saattaa hairahtua joko boulderoimaan tai jopa tradittelemään. Australian lisäksi Katalla on huikeasti kokemusta kallioista ympäri maailmaa, etenkin Kiinasta ja Thaimaasta, suomikaltseja unohtamatta. Katalla on huikea tikkilista, hän on fläshännyt 8a:n ja redpointannut useita 8a+:sia.

Kirjoittajan blogit

Kaikki blogit