FI | ENG
Camu / 30/04/2013

Norjaa

Jepa!

Jaa miten meni Norjan reissu? No meni kyllä kohtuu hienosti. Talven parhaat lumet ja hienoa laskua! En oo ennen käyny Norjassa ja niille jotka siellä ei oo käyny niin suosittelen kyllä ehdottomasti!

 

Me oltiin liikkeellä asuntoautolla ja kyllä siinä oikeen mukavasti eleli sen reilun kolmeviikkoa. Kamat sai hyvin kuivaksi ja pastabologneesetkin sai väännettyä ihan mallikkaasti. Jos joku on menossa kompostilla joskus tulevaisuudessa niin suosittelen nastarenkaita. Metrin dumbin jälkeen Norjan kinttupolut oli hieman jäässä ja Fiiatti suti aika reilusti, tuli fiilis ku ois luistellu teräsuojat jalassa.

Eka viikko läpyteltiin Tamokissa. Lunta tuli tosiaan reilusti! Kauden parhaat pyydat laskettiin kyllä Tamokissa vaikka ylös ei päästykkään luiruttelemaan kelin ollessa kiinni. Tamokissa oli aika hyvä manneleiri parkissa kun Autti ja kumppanit olivat kuvailemassa ja kopteri oli käytössä. Jotain 20 muuta leiriä oli majottunut ympäri parkkista sniikkaileen kopterin kyytiin. Aamuisin kun kopteri alko käynnisteleen moottoreita niin joka Volkkarin takapenkiltä kömpi pari hyenaa kärkkymään kyytiin. Skinnaamisen suurina ystävinä me tyydyttiin kinkkaan ylös…

Loput pariviikkoa pyörittiin Apen kans Lyngenin alueella. Lakselvbuktissa laskettiin oikeastaan kokoajan. Kaikkia tindeneitä,fjellettejä ja muita törmiä suhailtiin. Ape kyllä tuntee noi hoodit ku omat taskunsa. Helpotti kummasti hommia kun joku tiesi suoraan sanoa mistä suunnasta klo 13.21 paistaa aurinko millekkin seinälle ja missä on takuuvarmasti paskaa. Thänks Ape guidaamisesta.

Muutenkin Lyngenissa oli varmaan enemmän suomalaisia ku hurreja Verpparissa. Siisti meininki! Siellätäällä jossain töppyrässä asu joku remmi. Setämiehet kutsu meidät yhtenä iltana terassille afterille ja löydettiinkin itsemme Skitouringworldcupin finaali bileistä sunnuntain iltana Tromssan yöstä. Oli aika randomi bileet. ”Minähän en tossa lasikuitukopissa nuku! Otetaan taksi himaan” , kuului jossain välistä erään kaverin suusta. Ei maksanu ku 450€ kun oli kuulemma vähän navigointi ongelmia Tromssasta Lakselvbuktiin. ” Can you drive us to middagstinden?!?”

Kiitos kaikille osallisille! Oli hienoa että annoitte lainata posliinia sillontällöin!

Tässä muutama loistava puhelimella otettu photo reissusta. Laittelen tossa kesemmällä lisää kuvia kun Muukkonen palaa Pyhän kosteanpaikanleiriltä ja saan kiristettyä siltä muutaman oikea otoksen.

 

 

Hyvät keväät kaikille!

-Ossi

Kaikki blogit