FI | ENG
Camu / 12/10/2011

Näppishiihtoa

Nyt viimeistään alkaa olemaan se aika vuodesta kun poltot laskemaan alkaa yltyä. Facebookissa kavereiden statuksia seuratessa huomaa että en taida olla ainut joka kaipaa jo suksien päälle. Näppishiihtokausi on parhaimmillaan ja nettiin putkahtelee lähes päivittäin trailereita ja muita pätkiä mitä fiilistellä ja hajoilla siihen faktaan että menee vielä pari kuukautta että pääsee itse kunnolla mäkeen.

Enstalven suunnitelmat alkaa jo vähän hahmottua itsellekin. Tammikuussa Verppariin ja jos on huhtikuussa rahaa jäänyt vielä sukanvarteen niin Norjassa voisi käydä, koska se on aina jäänyt käymättä. Viime vuonna tulin Suomeen sen verran myöhään, että ei vaan enää jaksanut lähteä ajamaan 2000 kilometriä kun lumetkaan ei enää siinä vaiheessa olleet kovin varmat.

Syksyisin lentojen ja vakuutuksien kanssa on aina melkoinen painiminen. Lennot nyt on iisit kun on niin lyhyet etäisyydet, mutta suksimaksut on aina meikäläiselle ainakin ihan arpapeliä. Joskus ruumisarkku menee heittämällä sisään ja sit taas joskus oon maksanu 250 € ylipainomaksua. Halvalle lennolle tulee yllättäen ”hieman” lisähintaa kun sukset saakin painaa vaan 12 kg, mihin meikäläinen ei kyllä pääse lähellekkään.

Vakuutuksissa on kanssa pirunmoinen setviminen. Itse olen aina pitänyt vakuutukset kunnossa enkä luota siihen että ”ryömii sit vaikka rinteenpuolelle jos sattuu offilla”. Se vaan on fakta että aina ei vaan pysty ryömiä ja aina voi napsahtaa. Jos vaikka selkä murtuu tai muuta pahempaa, niin itse ainakin mieluummin makaan paikoillani ja annan kopterin hoitaa homman, kuin lähteä henkihieverissä kikkailemaan, halvaantua ja maksaa sairaaloista yms. kymmeniä tuhansia. Kallistahan se on jos vakuutus maksaa sen 500e kun on pitempään reissussa, mutta se on kuitenkin murto-osa JOS jotain pahempaa sattuu. Hankalinta on tosiaan vaan löytää vakuutusyhtiö joka on halvin ja kattavin. Osa korvaa sairaalan, osa ei offia, osa ei kopteria, osassa on korkeusrajoitus ym. Yhdessä yhtiössä käskettiin vaihtaa harrastusta kun kyselin tarjousta. Vaihdoin vakuutusyhtiötä. 3 kk vakuutus kotimaisesta yhtiöstä joka korvaa offilla helikopterin ja sairaalakulut ilman ylärajaa, on oman kokemukseni mukaan n. 500 € hintainen. Jos joku tietää halvemman niin saa vinkata. Kalliiksihan tuon tekee se, että joutuu ottamaan urheilulaajennuksen ja lisäpituutta.

Jeesboks. Loppuun vielä pari kuvaa viimetalvelta ja pari tsekkaamisen arvoista linkkiä laskufiilistelyyn. Palaillaan asiaan skiexpojen jälkimainingeissa. Tulkaahan tutut morjenstaan expoilla ja hyviin kekkereihin Yo-talolle perjantaina http://www.relaa.com/vapaalaskuiltamat

http://vimeo.com/29966081

http://vimeo.com/29320702

http://www.youtube.com/watch?v=TpuHCGl0O6Q&sf2327763=1

http://www.relaa.com/keskustelu/index.php?topic=31787.0

-Ossi


Kaikki blogit