FI | ENG
Camu / 12/11/2010

Kuoritakki ja sen huolto

 width=Teknisen ulkoiluvaatteen tulee olla puhdas, jotta se toimii kunnolla, on mukava käyttää ja kestää pitkään.

Pese vaate säännöllisesti pesukoneessa valmistajan ohjeiden mukaan. Esimerkiksi Gore-Tex-tuotteet pestään 40 asteessa. Pesuaineeksi sopii hyvin erityisesti vedenpitäville ja hengittäville vaatteilla kehitetty Nikwax Tech Wash.

Pese vaate mieluummin usein vähällä pesuaineella kuin harvoin runsaalla pesuaineella. Älä täytä konetta liian täyteen. Huuhtele pyykki kunnolla.

Kuivaa vaate rummussa kuumassa lämpötilassa. Lämpö aktivoi kankaan ulkopinnassa olevan vettähylkivän pintakäsittelyn. Jos käytössäsi ei ole kuivausrumpua, voit kuivata vaatteen saunassa tai silittää sen silitysraudalla.

Elvytä vaatteen pinta uudenveroiseksi

Jos vesi ei enää helmeile märän vaatteen pinnalla, tulee vettähylkivä pintakäsittely uusia. Näin pintakankaan ominaisuudet saadaan palautettua. Käsittely voidaan tehdä käsin, suihkeella tai pesukoneella. Pintakankaan kyllästäminen on helpointa pesukoneessa. Kylläste annostellaan pesuainelokeroon ja normaali pesuohjelma pyöritetään läpi. Tähän tarkoitukseen sopii Nikwax TX.Direct Wash-in -kylläste.

Pintakankaan käsittely ei vaikuta ainoastaan vaatteen vedenpitävyyteen vaan myös hengittävyyteen. Kun pintakangas kastuu, ei vaate enää hengitä normaalisti. Silloin olo tuntuu kostealta, koska kosteus ei pääse haihtumaan kalvon läpi ulos.

Kaikki blogit