FI | ENG
Jussi Taka / 13/08/2014

Meikälle kuuluu hyvää

Moro moro,

P-kausi loppui intissä ja Urheilukoulu on alkanut rullaamaan. Valan jälkeen meillä oli 2 viikon treenileiri, joista toisen vietin Pajulahden Urheiluopistolla Urheilukoulun alppi lajiryhmän kanssa. Oli aika punttipainotteista treeniä, mikä teki kyllä hyvää. Seuraava viikko meni valmentajani kanssa Helsingissä lajitaitoa treenaten. Treenit olivat aika tasapaino/lajitaito painotteisia, mutta oli myös parina iltana aikaa käydä kiipeilemässä. Leirin parasta antia oli kuitenkin Kivikon BMX-radalla vedetyt treenit mountainboardilla, joka on periaatteessa ylisuuri skeittilauta maastorenkailla, jolla pystyy pumppaamaan koko Kivikon radan aika näppärästi läpi – muistutti liikeradoiltaan hyvin paljon lumilaudalla tehtäviä juttuja.

Kivikon BMX parkki
Pienellä treenillä koko rata meni aika näppärästi läpi

2 viikkoa meni aika nopeaa ja niitten jälkeen oli vuorossa taas hiukan inttitouhuja ja seuraava viikko menikin metsäleirillä. Keli oli pääasiassa paskaa, vettä tuli aika kiukulla, mutta tekemistä oltiin keksitty sen verta paljon, että päivät menivät aika nopeaa kaikennäköistä uutta touhutessa. Mitä opin? Sen, että pyyhe on ainoa intin vettä hylkivä tuote.

Metsäleirin jälkeen lensin Rovaniemelle viikonlopuksi, ja viikonloppu meni lähinnä edellisviikosta palautuessa ja suurimmat uroteot jäivät saavuttamatta. Viikonlopun aikana kävin kuitenkin kerran Hiidenkirnuilla kiipeämässä yhden edelliskerrasta kesken jääneen reitin ja seuraavana päivänä lähdin kaverini Antin johdattamana kartoittamaan Nappikumpua, ”uutta”, boulderaluetta Rollon läheisyydessä. Nappikummulta on muutama reitti joskus vuosia sitten auottu, mutta suurin osa on jäänyt aukaisematta (ja niitä on paljon!). Alueella on 10 sektoria, jotka ovat kaikki muutaman minuutin kävelymatkan päässä toisistaan. Kävimme lauantain aikana kaikki alueet pikaisesti läpi ja harjasimme sieltä nopeasti 14 uutta reittiä auki, otimme kuvat alueista ja laitoimme nettiin jengin ihmeteltäväksi ( Nappikumpu ).

Viikonlopun jälkeen suuntasin taas kohti Santahaminaa, jossa meillä oli valmennuskurssimme toinen osa (2/3). Saamme urheilukoulussa tason 1 valmentajakoulutuksen, koska urheilijan kyettävä valmentamaan myös itseään myös silloin, kun oma valmentaja ei ole paikalla (eli siis kun on inttiä). Koulutukseen on kuulunut muunmuassa ravintoluentoja ja erilaisia demoja, joissa käydään ihan konkreettisesti läpi, millaisia treenejä/kehonhuoltoa voi yksinään tehdä. Nyt olen taas Rovaniemellä, jossa menee vielä ensi viikko omatoimista treeniä tehdessä. Olin perjantai-lauantai välin taas Nappikummulla aukomassa uusia reittejä pikkuveljeni ja kaverini Joonaksen kanssa ja reittejä tuli taas se 14 kpl. Loppuun vielä kuvia joita en oikeen osannut muualle tekstiin järkevästi sijoitella. Erikoiskiitokset vielä Joonakselle ja Maurille kuvista.

Kaikki blogit