FI | ENG
Camu / 15/08/2017

Marvin 8A flashi

Viimeset pari vuotta on mennyt aika lailla sormivammoja parannellessa, kipeenä tai muuten vaan terveys ollut semmonen, että ei ole oikein pystynyt kiipeemään. Siksi tämän blogin päivityskin ollut aika vähäistä. Keväällä lähdettiin uutteen nousuun.

Toukokuun puolivälissä lähdin Fontsuun tarkoituksena kiivetä paljon helppoja, ajella sormia sisään ja hakea kondista takaisin. Yllätyksenä huomasin, että sormi kesti yllättävän hyvin vaikeampaakin kiipeilyä Fontsussa. Helteistä huolimatta sain kiivettyä muutamia tiukempiakin klassikoita mm. Berezina-Carnagen (7C+), Sale Gossen (7C), Mongoliton (8A). Itseasiassa Mongoliton flashi oli todella lähellä, kunnes onnistuin vaihteeksi kämmäämään helpon toppauksen.

IMG_1734
Mongolito

Ranskasta lähdin reilu kuukauden jälkeen etsimään viileempiä kitkoja Sveitsin Alpeilta. Kiipeily keskittyi tällä kertaa Sustenpassiin ja San Gottardoon. 2000m korkeudesta huolimatta ilmat oli aika kuumat ja päätin lähteä muutaman viikon jälkeen Suomen kautta Norjaan Lofooteille. Sustenpassista jäi mieleen upeiden maisemien lisäksi todella hieno Kopterhead (7C+)!

IMG_2471
Dr Med Dent Chironicossa

Suomessa

Vietin Suomessa reilu pari viikkoa ennen Norjaan lähtöä ja jo samana yönä kun palasin Suomeen kävin kiipeämässä Myllikseltä Crackheadin (7C), joka oli kerrankin kuiva. Reitissä on kyllä yllättävän hienot movet! Paljon hienompi miltä näyttää.

Kävin myös Liljendalessa kiipeemässä Elonkorjuun (7C+). Tämä reitti on tuottanut mulle ongelmia. Pari vuotta sitten, kun olin hyvässä kunnossa tipuin flashi yrkällä toppikönystä. Ja myös kahdella seuraavalla yrkällä… Nyt keväällä ennen Fontsuun lähtöä kävin kerran fiilistelemässä ulkokiipeilyä Elonkorjuulla ja hyvä kun sain kiivettyä tota sillon edes kahdessa osassa. Keksin kyllä loppuun könyämisen sijaan kunnon dynaamisen hermotusbetan.

Tällä kertaa päätin käyttää tota uutta betaa, joka ilmenikin reitin vaikeimmaksi moveki. Ekat kaksi yrkkää tipuin taas vikasta movesta. Sitten alkoi sataa. Kolmannen yrkän vedin hirveetä vauhtia ja sain stikattua vikan moven! Uudeksi kruxiksi ilmeni alastulo märkää kalliota pitkin ja alas päästyä koko reitti ja padit lillui vedestä. Hyvä ajoitus siis!

Marvin

Ennen Norjaan lähtöä otin parin viikon tauon, kun kroppa kävi niin kierroksilla. Taisin käydä kerran kiipeemässä. Matkalla Lofooteille oltiin ensimmäinen yö jo Tampereella. Selasin illalla säätiedotuksia ja huomasin, että Jyväskylään oli luvattu seuraavaksi päiväksi vaan 10c! Ja nyt oli kuitenkin heinäkuu. Innostuin ja tuli heti fiilis, että haluan käydä koittaa Marvinia tai Fortea matkan varrella.

Mulla on ollut jo vuosia mielessä, että haluan antaa Marvinille kunnon flashi yrkän ja oon periaatteessa säästellytkin sitä. Marvin on Jussi Remosen avaama suoraviivainen muutaman moven voimaboulderi. En kokenut olevani tällä hetkellä vielä kovin hyvässä kunnossa, joten en uskonut flashin olevan juurikaan mahdollinen. En kuitenkaan jaksanut alkaa enää säästelemään ja halusin käydä testaamassa reittiä.

Ajettiin Marvinille ja kiipesin samaisesta kivestä lämpäksi paljon helppoja. Kiipeily tuntui yllättävän raskaalta. Aikani lämpättyä heitin padin Marvinin alle. Eka move näytti todella pitkältä. Marvin koostuu pitkästä ekasta movesta tosi pieneen listaan ja sen viereen matchaamisesta ja vedosta hyvään listaan. Loppuun pari tosi helppoa movea. Eka move taitaa olla kruxi ja siihen tähtääminen hieman hankalaa kun ote on pienen crackin sisällä.

Heitin kengät jalkaan, mankkasin kädet ja rykäsin ekan moven dynaamisesti. Sain listan täydellisesti. Matchasin viereen ja jatkoin oikean käden seuraavaan hyvään listaan ja heitin vasemman toiseen. Innostuneena heitin jalat vaan kitkalle ja rykäisin toppiin. 8A:n flashi ollut aina yksi tavoitteista. Monta ollut lähellä, mutta siistiä että nyt vihdoin meni! Video tulossa myöhemmin.

Forte

Marvinin jälkeen fiilis oli hyvä ja halusin käydä vielä yösessareilla testaamassa Fortea. Muutamalla ekalla yrkällä tipuin reitin keskeltä hypystä. Sitten sain stikattua sen ja onnistuin tippumaan topista… No päivä meni juuri niin kun ennustin pari vuotta sitten. Muistan läpällä sanoneeni Jyväskylän reiteistä puhuessa, että tuun flashaamaan Marvinin ja tippumaan Forten topista.

Kaikki blogit