FI | ENG
Katariina Rahikainen / 19/01/2017

Loppuvuoden tapahtumia

Hyvää Uutta Vuotta!

Parin kuukauden radiohiljaisuus takana – ei mitään sen suurempaa tekosyytä, mutta loppuvuosi oli hieman hektinen (milloin se ei ole?) kun piti saada väikkärin ensimmäisen vuoden vahvistus pussiin ja hoitaa muita velvollisuuksia pois alta. (Väikkärin aiheena on mikäs muukaan kuin kiipeily..! Siitä lisää enemmän jossain vaiheessa. Ensimmäisen virallisen esityksenkin pidin aiheesta – ehkä jossain vaiheessa linkkaan jutun tänne).

Lokakuussa kävin yhden viikonlopun verran North Black Rangella kiipeämässä graniittibouldereita. Kirjoitin siitä englanniksi jutun tänne. Vaikka boulderointi ei olekaan mun vahvuus enkä nykyään kovin usein ulkona käykään boulderoimassa, niin vahingossa fläshäsin Sarah Seven V7:n (luulin että se on V5 ja olin vielä puoliksi lämppäilemässä), jolla sain päivän parhaan boulder-palkinnon naisten kategoriassa. Samanlaista päivää voinee taas odotella… Kiipesin samana päivänä myös monta muuta hienoa reittiä – hienoin oli ehdottomasti Single Female Lawyer (V6). Vähän niinkuin olisi läiskinyt leveää jääkaappi ylöspäin. Oman lähetyksen kruunasi kyllä ei-niin-elegantti valastoppaus… Harmi kun sitä ei tullut videolle.

Single Female Lawyer (V6). Kuva: Fabreece Fernandez
Single Female Lawyer (V6). Kuva: Fabreece Fernandez

Tätä Roofrator -probleeman vasenta versiota koitin myöskin selättää, jo pari vuotta sitten kun täällä viimeeksi kiipesin. Ei hitto vieläkään mennyt! Makaronivartalo ei saanut swingiä kuriin ja jalkoja vasemmalle puolelle ei sitten millään. Kuvassa Marin Bonk saapumassa katon alta kruksiin. Siitä tuli onneksi sendi tiimille :).

Marin ja Roofrator left (V7). Kuva: Katariina Rahikainen
Marin ja Roofrator left (V7). Kuva: Katariina Rahikainen

North Black Rangen bouldertapahtuma on kyllä ihan mahtava yhteisöllinen kiipeilytapahtuma. Kuvittelisin (vaikka en olekaan itse käynyt) että tapahtuma on samantapainen kuin esim. Vaasan Boulderfest, jonne kyllä joku vuosi toivottavasti pääsen paikalle! Esim. se, että kiipeämässä näkee jos jonkun ikäistä :).

Will lähettämässä ekan V4 boulderinsa
Will lähettämässä ekan V4 boulderinsa

 

Will toppaamassa
Will toppaamassa

Ja jos ei ollut muuta keinoa tuoda pädejä kun auto oli täynnä jengiä niin tämäkin oli todistettavasti toimiva. Onneksi ei satanut!

20161015_155817

Loppuvuodesta sain myös muutaman yhteydenoton randomeilta Suomi-kiipeilijöiltä – mikäs sen mukavampaa! On hienoa kun ihmiset uskaltaa ottaa yhteyttä ja kysellä aluebetaa tai ihan vaan paikallista kiipeilyseuraa. Lämpötilan noustessa innostuin myös hieman boulderoimaan ulkona – vaikka parhain boulderointikausi oli eittämättä jo ohi.

Riikka lämppäilemässä Duck Wallilla, the Bell-alueella Blue Mountainsilla.
Riikka lämppäilemässä Duck Wallilla, the Bell-alueella Blue Mountainsilla.

Joulun ja uuden vuoden ajaksi sain rakkaan perheeni tänne Australiaan vierailemaan ja ihmettelemään maan menoa. Ehdittiin käydä vaikka kuinka monella rannalla ja sen verran monella bushwalkilla Blue Mountainsilla että kunto varmasti koheni! Muutaman viikon kiipeilytauko teki myös kropalle ja päälle hyvää.

Kävelemässä Shipleyllä, Blue Mountains.
Kävelemässä Shipleyllä, Blue Mountains.

Alla kuva Jenolan Caves -luolilta Blue Mountainsilla, joka oli vierailemisen arvoinen paikka. Älyttömän hienoja kalkkikivimuodostelmia – tuli oikein ikävä kalkkikivitufia…

20170101_154529


Katariina Rahikainen

Katariina Rahikainen on nykyisin Australiassa asuva sporttikiipeilijä, joka välillä saattaa hairahtua joko boulderoimaan tai jopa tradittelemään. Australian lisäksi Katalla on huikeasti kokemusta kallioista ympäri maailmaa, etenkin Kiinasta ja Thaimaasta, suomikaltseja unohtamatta. Katalla on huikea tikkilista, hän on fläshännyt 8a:n ja redpointannut useita 8a+:sia.

Kirjoittajan blogit

Kaikki blogit