FI | ENG
Camu / 19/09/2015

Kuorivaatteiden pesuohjeet

Gore-Tex, Event, Pertex Shield H2No tai NeoShell-kuorivaatteet kannattaa huoltaa hyvin ja pestä oikein, jotta ne säilyvät pitkään käyttökelpoisina. Kankaan pintaan tarttuva lika ja rasva saattavat tukkia kalvon ja estävät kalvon toiminnan. Jos kuorivaate on todella likainen,  kosteus jää sen sisäpinnalle ja voi tulla tunne, että vaate vuotaa, vaikka kalvo on ehjä. Esimerkiksi kalvobrändeistä Event suosittelee pesua usein, jotta kalvon mikrohuokoset eivät tukkeutuisi.

Nikwaxin tuotteilla parannat kuorivaatteidesi vedenpitävyyttä ja hengittävyyttä.
Nikwaxin tuotteilla parannat kuorivaatteidesi vedenpitävyyttä ja hengittävyyttä.
  1. Lue ensin aina vaatteen oma pesuohje ja toimi sen mukaan.
  2. Enimmäispesulämpötila saattaa vaihdella 30 ja 40 asteen välillä.
  3. Suurimman osan kuorivaatteista voi pestä pesukoneessa. Jotkut suosivat käsinpesua, koska se kuluttaa vaatetta vähemmän.
  4. Sulje aina vaatteen päävetoketju sekä kainalotuuletukset mutta jätä taskut auki. Avaa mahdolliset kuminauhakiristykset. Mikäli hihansuussa on esimerkiksi tarrakiristys, laita tarra kiinni ”suorana”.
  5. Käytä nestemäistä pesuainetta. Me (ja monet kalvovalmistajatkin) suosittelemme Nikwaxin Tech Washia, joka on suunniteltu erityisesti kuorivaatteiden pesemiseen.
  6. Älä käytä huuhteluainetta, valkaisuainetta, tuoksuja tms. jopa niiden jäämätkin kannattaa poistaa pesukoneesta. (Huuhteluaineet ja valkaisuaineet sisältävät aineita, jotka voivat olla haitallisia kuoritakin vedenpitävyydelle).
  7. Vaate kannattaa huuhdella kahdesti, jotta kaikki rasva ja kemikaalit varmasti poistuvat vaatteen pinnalta.
  8. Pesun jälkeen kuorivaate (ei Event) on hyvä pyöräyttää kuivauskoneessa, mikäli kuivauskonetta ei ole käytössä, silittämälläkin onnistuu, kunhan ei liian kuumalla Gore-Tex ilman höyryä, Event höyryllä), lämpö nimittäin aktivoi tuotteen vedenpitävyyden uudelleen. Event-kalvolliset vaatteet kannattaa kuivattaa narulla.
  9. Mikäli vaate on menettänyt parhaita vedenpitävyysominaisuuksia, kannattaa se kyllästää uudelleen esimerkiksi helppokäyttöisellä Nikwaxin TX.Direct-kyllästeellä. Kuorivaatteiden kumipintaiset vetoketjut hyötyvät kyllästyksestä paljon kankaan lisäksi. Mikäli vaateessa on jonkinlainen eristekerros, kannattaa käyttää vain suihkutettavaa kyllästettä, jotta eriste ei muutu vettähylkiväksi.

Arc’teryxin video kuoritakin pesusta:

Tutustu myös näihin [outdoor]-tuotteisiin

Kaikki blogit