FI | ENG
Katariina Rahikainen / 17/01/2016

Kolmekymppiset

Joo ei mun, itse kun rajapyykin olen jo valitettavasti ylittänyt…

Kaverilla oli synttärit loppuvuodesta, ja koska hän sanoi, ettei kiipeä niin kovaa että tulisi koskaan ”kiipeämään ikäänsä”, niin jotakin muuta pitää keksiä tilalle. (Australian greidi 30 vastaa noin greidiä 8a+, tosin aika timakoilta 29tkin täällä yleensä tuntuu. Tavoitteena nuorilla kiipeilijöillä on yleensä ”kiivetä ikänsä”, kunnes ikä alkaa voittaa). Mareiken ideana oli siis kiivetä kolmekymmentä reittiä päivässä – saman verran kuin mitä vuosia.

Mielestäni huippuhauska idea! Mareike lähti siis kaltsille jo aamutuimaan, kohteena ”Soft Parade”. Nimensä mukaisesti siellä on paljon helppoja reittejä – bonuksena vielä se, että reitit ovat hyvin lyhyitä. Silloin kun itse selvisin kaltsille joskus ysin aikaan, Mareike oli tikannut jo yli kymmenen reittiä! Urakan hän sai päätökseen jo yhden aikoihin iltapäivällä – ei ollenkaan hassummin! Vauhti taisi tosin hieman hiipua loppua kohden. Itse tuolla kaltsilla tuli kiivettyä vain muutama lämppä ja otettua valokuvia – oli ihan hullun kuuma päivä jo aikaisin aamulla!

Tässä muutamia kuvia päivästä.

DSC01797

DSC01820

DSC01851

DSC01859

Viikonloput kiipeilypäivät venyy näin Australian kesäaikaan usein auringonlaskuun saakka – tässä mielestäni hieno napsaus puhelimella Bell Supercragiltä pois kävellessä. Tuona päivänä tuli pitkästä aikaa tehtyä ”kaksoislähetys” (tällä kertaa eka Ben, ja sitten minä), reitillä Gushing Gargoyles (28 / 7c+). Yhtä hyvä fiilis kuin kuvassa!

20151228_194526

Joulua puolestaan täällä lämpimässä vietin leipomalla ensimmäistä kertaa elämässäni pipareita! Teemana oli myös kiipeily, kuten kuvasta näkyy… 🙂 (Siis valjaat, jatko ja kasi… heh).

20151223_132540

Ensi kerralla laitan videonpätkiä kanjonireissusta, jossa käytiin joululomalla.


Katariina Rahikainen

Katariina Rahikainen on nykyisin Australiassa asuva sporttikiipeilijä, joka välillä saattaa hairahtua joko boulderoimaan tai jopa tradittelemään. Australian lisäksi Katalla on huikeasti kokemusta kallioista ympäri maailmaa, etenkin Kiinasta ja Thaimaasta, suomikaltseja unohtamatta. Katalla on huikea tikkilista, hän on fläshännyt 8a:n ja redpointannut useita 8a+:sia.

Kirjoittajan blogit

Kaikki blogit