FI | ENG
Katariina Rahikainen / 14/09/2012

Kiipeilykengät

Suomi-kaltsit ja työt ovat vieneet mennessään, ja blogi on vähän myöhässä. Sori! Ja kun aivot ovat käyneet ihan ylikierroksilla viime aikoina niin kirjoitetaanpa tällä kertaa vähän kevyemmästä aiheesta – kengistä. Eikä mistä tahansa kengistä, vaan tietty kiipeilykengistä. Kengistä en ookaan vielä blogannut. Ikinä. Ainoot kengät mitä mä harrastan liittyy yleensä kiipeilykenkiin –mun kenkävarasto ei oo lainkaan sellasessa kunnossa että siitä voisi edes saada kokonaista kappaletta. Mutta kiipeilykenkiä on vuosien varrella kertyny kaappien nurkkiin jos jonkinmoinen läjä, ja oon niitä joskus lahjoittanut poiskin.

Tämänhetkiset suosikit reilun vuoden ovat olleet Evolvin Shamanit – ne sopii mulle kuin sukka jalkaan. Ekaa kertaa kenkiä koittaessani sattumalta käteen sattui juuri oikea koko, ja ne vaan sujahti jalkaan. (Tietty kiipeilykengällle ominaisella pienellä ahtaudella). Muuta kokoa ei tarttenut edes kokeilla, ennen kuin vasta mielenkiinnosta toista kenkäparia hankkiessa – ja puolta numeroa pienempi oli tosiaan liian pieni. Oon kerran pari ostanut liian pienet kengät – ei kannata. Jos Shaman ei sovi sun jalkaan; no can do. Se joko sopii tai ei (tai sulla ei oo Sharman lestiä, heh). Onneksi Evolvilla on monta vaihtoehtoa, jos kyseiset popot ei miellytä.

Shaman toimii sekä sporttiin että boulderiin (vaikka ulkoboulderit onkin jäänyt itseltäni kesällä vähälle). Itse tykkään erityisesti hookin erittäin hyvästä pitävyydestä, sama pätee myös varvashookkeihin. Omalle perunaisovarpaalle jää myös mukavasti tilaa, ja jalalla on kengässä hyvin luonteva asento – niin luonteva kuin se nyt kiipeilykengässä voi olla. Pikku jalkaotteet saa tarkasti haltuun, ja kenkä tuntuu hyvin jämäkältä ja pitävältä.

Ainut miinus oli kovassa käytössä olleiden ylimpien tarranauhojen hajoaminen – tapahtui itselleni ensimmäisen parin kohdalla reissun päällä. Kiinan maahantuojan mukaan tarranauhan kulma oli hieman vino ja se korjattiin. Harvoin kyllä kiipeilykenkiä noin puhki olen käyttänytkään. Toisesta parista hajosi vain yksi tarranauha – selkeää parannusta siis näkyvissä. Nykyisissä käytössä olevissa ei ole havaittavissa mitään tarranauhojen hajoamiseen viittaavaa, ja ne onkin hankittu täällä Suomen päässä. Selkeästi siis parannuksia on tehty palautteen perusteella, tai sitten Kiinassa hankituissa oli joku koe-erä vasta menossa – kun aloin niitä siellä käyttämään, ne eivät olleet Suomeen vielä saapuneetkaan. Vaihtoehtona voi olla sekin että oon oppinut että niitä ei tartte kiristää ihan niin tiukalle… heh.

Kaikin puolin siis loistava kenkä, vaikka hieman vierastankin minkätahansa tuotteen ylikehumista. Varvasosa on tosin hieman korkea, joten jos sitä pitää tunkea johonkin pieneen pokettiin (koloon) niin se voi tuottaa joskus hankaluuksia. Kovin helpolla en kuitenkaan tästä kengästä pois vaihda :).

Alla muutama kuva viime viikolta Falkkareilta – kiitos paikalle sattuneille hyllykavereille :).

Erik GoussevErik GoussevErik GoussevKatariina Rahikainen

Katariina Rahikainen on nykyisin Australiassa asuva sporttikiipeilijä, joka välillä saattaa hairahtua joko boulderoimaan tai jopa tradittelemään. Australian lisäksi Katalla on huikeasti kokemusta kallioista ympäri maailmaa, etenkin Kiinasta ja Thaimaasta, suomikaltseja unohtamatta. Katalla on huikea tikkilista, hän on fläshännyt 8a:n ja redpointannut useita 8a+:sia.

Kirjoittajan blogit

Kaikki blogit