FI | ENG
Paul Siljama / 25/10/2015

Kiipeilyä Saaristomerellä

En ole käynyt kiipeilemässä kahteen vuoteen. Kaikki kiipeilijäthän tietää, kuinka raskasta lajia on aloittaa uudelleen pitkän tauon jälkeen. Onneksi pääsin pehmeään alkuun yhdessä hienoimassa kiipeilypaikassa, missä olen ikinä käynyt.

Viime viikonloppuna kaveri ja lumilautailija Niklas Hollsten pyysi kylään Kemiön saarelle, joka on osa Paraista. Sieltä pääsee nopeasti merelle Turun saaristoon. Niklaksella oli idea lähteä tutkimaan ”Kyrkskäriä” eli Kirkkoluotoa, saarea puolen tunnin venematkan päässä mantereelta, jossa piti olla muutama hieno kiipeilyreitti.

Tänä syskynä olemme ollet onnekkaita säiden puolesta, mutta lomakauden päätyttyä jo elokuussa, saaristo on syksyisin aivan tyhjä, muutamaa kalastajaa lukuun ottamatta. Oli hienoa käydä kiipeämässä niin pitkän tauon jälkeen, vaikka näpeissä tuntuikin pahalta, eikä sitä montaa reittiä jaksanut kiipeä. Näin hienossa paikassa sain uuden kipinän lajiin. Kuvat ottanut: Nives Hollsten

IMG_9356
Matka Kyrkskäriin taittui kaverin vanhalla Flipperillä. Lokakuussa merellä saa olla todella rauhassa. Kuvaaja: Niver Hollsten

 

IMG_9434
Yläankkuria laittaessa. Ehkä saaren komein paikka. Kuvaaja: Nives Hollsten.
IMG_9453
Niklaksen koira Sheilakin oli mukana. Aivan täpinöissään se juoksenteli ympäri saarta ja tuli välillä ihemettelemään meidän puuhia. Kuvaaja: Nives Hollsten.
IMG_9463
Ekat kiipeilyt pitkään aikaan tuntu aika mahtavalta. Kuvaaja: Nives Hollsten.
IMG_9610
Saaristoafterit. Vaikka päivät ovatkin lämpimiä, ne alkavat tähän aikaa vuodesta olla lyhyitä. Tämän jälkeen jouduimme suunnistamaan takaisin veneellä pilkkopimeässä. Kuvaaja:Nives Hollsten.

Paul


Paul Siljama

Olen Paul, vapaalaskettelija, sensaation ja seikkailujen etsijä. Lasketellessa luonnon antamilla muodoilla, oli sitten syvässä metsässä tai jyrkällä vuorella, koen olevani elämäni ja luonnon lähellä.

Laskettelu on vienyt mut moniin kiinnostaviin paikkoihin ympäri maailmaa ja tutustuttanut minut moneen hienoon ihmiseen. Se on tuonut minulle energiaa kaikkiin elämän asioihin.

Asuin ennen Ranskan Chamonixissa, mutta nykyään olen enemmän kiinnostunut tutkimaan uusia alueita, kuten esimerkiksi Kanadan syviä metsiä tai Norjan autiota vuoria. Haluan tutkia kiinnostavia maastoja, uutta lunta ja jänniä paikkoja. Kesäsin viihdyn parhaiten meren äärellä.

Nauttikaa luonnosta! Nähdään kaikkialla!

Kirjoittajan blogit

Kaikki blogit