FI | ENG
Katariina Rahikainen / 06/08/2015

Kesänainen

Tämän vuoden kesäloma tuli vietettyä rakkaassa kotimaassa, ja neljä viikkoa meni kuin siivillä. Vähän samaa kaavaa siis kuin edellisessä Jussin blogissa, jonka juuri tänään lukaisin. Motivaatio kiipeilyyn oli hurja, mutta kaikkeen ei vain riitä aikaa. Perhettä ja ei-kiipeileviä kavereita kuitenkin riittää, ja Suomessa tulikin pääosin keskityttyä muihin kesähommiin: mökkeilyyn, paljussa käymiseen, saunomiseen, kylmässä järvivedessä uimiseen, taas saunomiseen ja paljuiluun, sukulointiin, kesäteattereihin jne.

Kesän paras - palju!!!
Kesän paras – palju!!!
Leena Kotilainen
”Kiipeilijän lepopäivä”. Kaverin pihalla otettu kuva kun 2 päivän laiskottelun jälkeen oli pakko päästä tekemään jotakin. Kuvaajana Leena Kotilainen.
Lempikahvilani pihalta Helsingissä; Cafe Regatta
Lempikahvilani pihalta Helsingissä; Cafe Regatta.

Kuntoa tuli  hieman pidettyä yllä muutamalla sisätreenillä (kiitos BK! Tuli myös vierailtua Salmisaaressa, TK:lla ja Yogarocksissa maakuntamatkaillessa), ja Mikkelin vieraanvaraiset ystävät liittyivät myös mukaan kiviä halailemaan pari kertaa. Hauskaa oli, ja oli ihanaa päästä Suomen metsään. Jotenkaan en oo ihan ymmärtänyt ”kun kesä Suomessa on tänä vuonna ollut niin surkea”, mun mielestä aurinko paistoi ihan kivasti! (Hmm, itse asiassa ensimmäinen koko päivä ulkona johti naaman palamiseen…). Kävin jopa (suunnilleen) kaks kertaa viikossa puolen tunnin lenkillä – hurjaa!

Elisa ja Muikkuhyppy
Elisa ja Muikkuhyppy

Mikkelissä

Elisa Kopra vääntämässä
Elisa vääntämässä
Mikkelin boulderia. En muista reitin nimeä enää. Otoksen nappasi Liukkosen Antti.
Mikkelin boulderia. En muista reitin nimeä enää. Otoksen nappasi Liukkosen Antti.
Jääkaappia koitin vääntää mutta jääkaappi voitti. Linssin takana Elisa Kopra.
Jääkaappia koitin vääntää mutta jääkaappi voitti. Linssin takana Elisa.

Isatiksessa tuli vierailtua vasta ensimmäistä kertaa – ja täytyy sanoa, että aika hieno paikka oli! Täytyy käydä piakkoin uudessa eurooppalaistyylisessä boulderkeskuksessa Sydneyssä hieman vertailemassa (se avattiin viime lauantaina), vaikka jotenkin sellainen kutina että ei ihan BK:ta voita.

Nyt olen siis jo takaisin täällä pallon toisella puolella – taistelemassa flunssaa vastaan. Siitä huolimatta kävin viime lauantaina boulderkisoissa. Se oli osa Sydney boulder-cupia, ja samalla NSW mestaruuskisat – sijoituksenani neljäs (tai kolmas, kun voittaja oli liian nuori… Tosin en itsekään mitalia saanut kun en ole vielä vakituisella oleskeluluvalla). Formaatti niissä oli mukava ja fiilis leppoisaa, ja täytyy katsoa josko niihin malttaisi mennä useamminkin – tämän vuoden puolella kun on vielä 5 muuta kisaa. 8 boulderiin sai aikaa kaksi tuntia, ja oli vähän hektinen olo kun saavuin paikalle juuri kun kisa alkoi enkä ollut edes lämpännyt. Flunssan takia ei nimittäin ollut tarkoitus mennä kuin katsomoon, mutta paikalle saavuttuani kaveri ilmoitti että ”joo mä kirjasin sut jo sisään”, ja kun olin jo aiemmin kisamaksun maksanut, niin mitäs siinä sitten enää kyselemään rahojaan takaisin… Hauskaa oli vaikkei ehkä fiksua ollutkaan, en kuitenkaan pyörtynyt :).

11830772_10153463727277114_386599230_n
Kuvaajana Erin Leigh.

Katariina Rahikainen

Katariina Rahikainen on nykyisin Australiassa asuva sporttikiipeilijä, joka välillä saattaa hairahtua joko boulderoimaan tai jopa tradittelemään. Australian lisäksi Katalla on huikeasti kokemusta kallioista ympäri maailmaa, etenkin Kiinasta ja Thaimaasta, suomikaltseja unohtamatta. Katalla on huikea tikkilista, hän on fläshännyt 8a:n ja redpointannut useita 8a+:sia.

Kirjoittajan blogit

Kaikki blogit