FI | ENG
Jussi Taka / 18/09/2014

Kesäkauden lopettelua, talvikauden aloittelua

Noniin, blogauttelun aika!

Paljon on ehtinyt tekemään, treenit ja kiipeily kulkee – eli ihan hyvin myös menee.

Viime vuonna sain ajatuksen highlinestä kun ajelin Rovaniemellä siltaa pitkin, jossa kulkee rautatiesilta 20m gäpillä vieressä. Alkoi hirvee mahdollisen spotin tutkiminen, johon släkki ois paras virittää. Kesä kuitenkin ehti loppua kesken ja highline jäi vetämättä.

Kesällä aihe nousi taas ajankohtaiseksi, mutta intti haittasi yhteisten aikataulujen sovittelua kaverin kanssa, joka käy duunissa – homma venyi. Sitten yhtenä viikonloppuna saatiin sovittua, että nyt käydään virittämässä setti kun molemmat oli mestoilla ja keli oli ihan täydellinen. 2 tuntia kränkkäiltiin settiä siltojen väliin, ja juuri, kun oltiin aloittamassa kiristäminen, poliisit tuli paikalle ja käskivät purkamaan setupin – bummer. Tämän jälkeen kiinnostus hieman hiipui, koska halua lähteä hakemaan lupia Rovaniemen kaupungilta ei ollut.

Meni about kuukausi ja olin Rovaniemen Vuoristoklubin päämajalla treenaamassa, kun sain kuulla, että kaverini Samppa oli käynyt Korouomalla pulttaamassa Pirunkirkon pilarin (Hyvä Samppa!) ja onnistuneesti vielä vetänyt highlineä siinä. No ei muuta, kun taas frendin kanssa yhteistä päivämäärää sopimaan, joka vihdoin sitten löytyi pari viikkoa sitten.

Rovaniemeltä ajaa Korolle tunnissa. Siitä on vielä 30min kävely Pirunkirkolle, merkittyä vaelluspolkua pitkin. Saavuimme kaverini Joonaksen (joka myös otti kaikki Korouomasta olevat kuvat – kiitos siitä) ja pikkuveljeni Veikan kanssa Pirunkirkolle ja alkoi taas hirveä släkin virittely (meni about 2-3 tuntii, kun piti vähän miettiä miten kaiken toteuttaa). Highline kuitenkin nousi kasaan onnistuneesti ja päätettiin samantien, että ens kesänä uudestaan, paremmilla kamoilla ja ilman yläköyttä.

Koron jälkeen sai vihdoin ton highline-ajatuksen kummittelemasta mielestä ja pystyi alkaa keskittymään ihan muihin juttuihin. Intissä käytiin ampumaleirillä viikko ja sit seuraava meni kassulla treenatessa. Kotona ollessani olen treenannut ahkerasti ja sovittanut ulkokiipeilyt siihen välin. Viikko sitten kaverini Antti pyysi minut Hiidenkirnuille mukaan Paavo-kivelle. Reissulta tarttui mukaan ensimmäinen 7a:ni! Superhyvä fiilis, itseluottamus omiin taitoihin kasvoi, pidin lepopäivän ja kävin kiipeämässä myös toisen 7a:n samalta kiveltä.

”Lähettäminen” ei kuitenkaan siihen loppunut, kun kävin vielä kiipeämässä Martti Servo blokilta San Fermin Assis 7B:n. (Meni neljännellä yrkällä?!)

San Fermin Assis 7B <— videota noususta
Paljon projekteja jäi ensi kesälle, mutta nyt alkaa olla aika jättää kiipeilyt vähemmälle ja keskittymään täysillä lähestyvään laskukauteen, joka alkaa parin päivän päästä Sveitsin Saas Feessä, jonne menen Suomen Lumilautaliiton maajoukkueen kanssa kauden ensimmäiselle maajoukkueleirille. Seuraavat blogauttelut siis luultavasti jo hieman lumiaiheisempia 🙂
Kaikki blogit