FI | ENG
Camu / 16/12/2011

Joulua vaan!

Tiptap vaan täältä Tampereen räntäsateesta.

Vielä ei ole täällä suksille päästy. Lunta tuli jonkunverran mut kaikki sulas kyllä nopeeta pois. Hinku suksille on melkosen kova eikä oloa helpota kyllä yhtään se että kavereilta tulee alpeilta koodia et siellä dumppaa aika raikkaasti. Nice. Vielä tasan kuukausi niin pääsee istumaan luftvaffen kultaisille siiville ja lentää kohti Verbierin pahamaineista laaksoa.

Joulu tuli Halkolan Jesuksen taloon tänään kun joulupukki Helsingin Camusta kävi pyörähtämässä Tamsesterissa ja toi joulupaketillisen harrastevälineitä talven rientoihin. Viikkositten tuli jo Itävallan Güntteriltä Komperdellin sauvaa ja selkäpanssaria, joten vehkeet talvea varten alkaa olemaan hyvässä iskussa.

Ajattelin kirjoittaa tähän pienen katsauksen meikäläisen vehkeisiin, koska uskon että ainakin joitain kiinnostaa pienet kamaesittelyt. Kyllähän laskeminen on hauskaa vaikka liukurilla tai puusuksilla, mutta hyvillä kamoilla se on vielä hauskempaa ja mukavampaa. Pieni kamarunkkailu näin syksyllä on kuitenkin mukavaa ja uskon että moni muukin on innoissaan kun syksyllä saa ostella uusia suksia,vaatteita,vyöryvehkeitä ym. tavaraa talven varalle. Itse ainakin muistan jo pienenä kuin siistiä oli repiä uudet sukset muoveista ja pyöritellä käsissä.

Tämän talven suksina mulla toimii Movementin Superturbot 202cm Markerin Jester 16 siteillä. Kuvaa noista ei valitettavasti vielä ole, koska sukset ovat vielä Mikan kiillotettavana Helsingin päätoimistolla. Mutta edellispostauksesta löytyy photo sivakoista. Sama suksi kuin viimevuonnakin, uusilla graffoilla. 120mm keskeltä ja melkoisen massiivisella keularokkerilla. Suksen mittoja ei kannata pelästyä vaan suksi on todella hauska laskea. Jos pituutta ei itselle ole kertynyt hirveästi yli 150cm ja jaloissa on pelkät luut, niin sitten ehkä kannattaa harkita 192cm tai 182 cm mallia, mutta muuten kyllä voin suositella lämpimästi tuota pidempää mallia.

Tosina suksina toimii Movementin uutuus Trust 194cm Markerin Duke 16 siteillä. Tämän suksen tyyppausta odotan innolla. Jo viimevuonna kaipasin hieman Goliatheihin rokkeri keulaa. Suksi on sen verran jäykkä että uskon että rokkeri keulan antavan enemmän anteeksi paskalla lumella kuin normimallin suksi. Ja toki myös pyydassa suksi surffaa paremmin. Suksen mitat on 194cm mallissa 141-108-129, joten mittojen perusteella suksi on varmasti todella mukava jokapaikan höylä. Let´s see sano Ray Charles.

Vaatteina toimii Norronan Lofoten takki ja byysat. Takki ja housut ovat Gore-tex Pro Shelliä. Aikaisemmin mulla ei ole ollut Gore-texi kamppeita vaan olen hikoillut ja kastunut ihan jossain normi toppavaatteissa. Innolla odotan että minkälainen ero oikeasti hyvillä vaatteilla on verrattuna paskoihin. Ennen olen aina laskenut vaan hikipaita-selkäpanssari-takki yhdistelmällä. Siinä on mun kokemukset kerrospukeutumisesta 🙂 Aina on joko kylmä tai hirveä soija. Nyt takin alle tulee Norronan Lyngen lightweight down untsikka jos alkaa paleltaa ja pienen kokonsa ansiosta se menee näppärästi reppuun sitten kun alkaa jägeri puskea läpi.

Takin alta löytyy myös Komperdellin Cross Jacket. Selkäpanssari,jossa on myös suojaukset kylkiin,olkapäihin ja kyynerpäihin. Olen laskenut aina selkäpanssarin kanssa, vaikka jotkut vihaavatkin niitä yli kaiken. Itse olen jo tottunut siihen niin hyvin että ei kyllä haittaa meikäläisen menoa yhtään. Pitkillä haikeilla olen sen yleensä laittanut reppuun, mutta muuten ei kyllä hidasta menoa yhtään. Tuo Cross Jacket tuntuu hyvältä päällä ja ainakin specsien mukaan pitäisi hengittääkkin. Nyt plussana on tuo kun Norronan rotsi on senverran ohuempi kuin vanhat rääsyt, niin lämpötilan säätely noilla untsikka-välikerrasto seteillä on helpompaa. Monesti on puhetta noista panssareiden tarpeellisuudesta, kun on reppu selässä ym. Mutta oma mielipiteeni tosiaan on että ei siitä niin suurta haittaa ole, ettenkö sitä käyttäisi. Mua ainakin pelottaa selkään kohdistuvat hitit kaikista eniten. Ranka on niin heikko osa, että mieluusti minimoin riskit ja vaikka hieman enemmän säädän panssaria reppuun ym. kuin lasken ilman. Mutta kukin taaplaa tyylillään.

Sauvat on Komperdellin NT FT200+ racet Sabre Gripillä varustettuna. Sauvojen pitäisi kestää ydinsota ja ovat silti kevyet jotain hiilikuituseosta. Tuossa Sabre Gripissä ideana on että sauvasta pääsee helposti eroon vyöryssä tai kovissa pannuissa. Kahvassa menee kumilenkki kämmenselän yli joka on keskeltä poikki joten sauvan saa repäistyä kädestä irti tarvittaessa. Ainakin näin olohuoneessa kädessäpitäessä sauva istuu mukavasti hanskan ympärillä eikä tippuile turhaan. Katsotaan kuinka toimii käytännössä.

Jees tälläista kamainfforunkkailua näin tähän joulun odotukseen. Edellä mainittuja tuotteita löytyy Camusta ja siinäpä onkin oikein oivia joululahjaideoita pukinkonttiin. Useimmille ulkoilmaihmisille uudet housut tai sauna-pipo ovat varmasti mukavempia lahjoja kuin shiatsuhierontatuoli tai uudet blackhorset.

Seuraava päivitys tuleekin sitten jo Verbierin suunnilta ja kausi on meikäläisenkin osalta käynnissä ja voi alkaa kirjoittelemaan oikeasti laskemisesta, eikä vaan sen odottamisesta 🙂

Isot kiitokset Camulle,Komperdellille ja Nite-kelloille.

Hyvät joulut kaikille tyypeille jotka tätä lukee ja hyvät kauden avaukset! Vuoden paras aika alkaa olemaan ovella ennen suomen vähälumista kesää, joten muistakaa nauttia talvesta!

– Ossi Von Hesus.

Kaikki blogit