FI | ENG
Jussi Taka / 04/11/2015

Jones Snowboards ostajan opas 15/16

r-jeremy-jones_p-seth-lightcap_1_medium

Talvi tulee, tule sinäkin…Camuun nimittäin, nappaamaan alle Jonesin uudet splitit!

Jones Snowboards tarjoaa tulevalle kaudelle tuttuun tyyliin erinomaista laatua materiaalivalinnoillaan, joita ei muilta tehdaslaudoilta löydy. Näppärillä sheipeillä/teknisillä ratkaisuilla ollaan onnistuttu valmistamaan lautoja tilanteeseen, kuin tilanteeseen. Splittejä löytyy niin vauhtihirmuille, kuin leppoisemmasta kurvailusta tykkääville

Pidemmittä puheitta, alla lueteltuna Camun Jonesin 15/16 laudat ja jokaiseen lyhyt briiffi laudan luonteesta, materiaaleista ja ominaisuuksista

Jones STORM CHASER:

Ideal For Surfing Frozen Waves And Snorkel Deep Days

Tulevan kauden yksi puhutuimmista uutuuksista. Lumilauta, surffilaudan innoittamalla sheipillä (sheippaajina Chris Christenson ja Jeremy Jones) – lähestulkoon pelkkää rockeria koko pulkka. Pitkä nose yhdistettynä syvään swallow tailiin ja TODELLA takana olevaan setbackiin. Nämä saavat aikaan nopeasti reagoivan laudan, joka toimii upottavassa lumessa kuin unelma ja on luultavasti jäisellä rinteellä aivan kauhea – vedenkestävä putskudekki ja kevätsohjokelien pelastus. Camun testitiimiltä vahva suositus!

Eipä tästä oikeen muuta osaa sanoa, käy kokeilemassa niin ymmärrät 🙂

Saatavilla mitoissa 147 ja 157 (suositus: valitse lauta, joka on n. 10cm normikäytössä olevaa lautaa lyhyempi)

Jäykkyys: 7/10 (tää on niin spessulauta ettei tostakaan tarvitse välittää)

Jones Strom Chaser
Jones Strom Chaser

 

Jones SOLUTION:

Jones Solution 15/16

Ah, jokaisen vauhtihirmun unelmasplitti. Onko parempia? No ei oikeen, jos tykkäät vakaasta menosta kovassa vauhdissa.

Splitti on kasattu Jonesin Flagshipin pohjalta, joka on tämän hetken parhaimpia freeridepulkkia

(Parin vuoden takainen review Flagshipistä Camun blogissa: http://www.camu.fi/blog/jones-flagship/ )

Laudan sheippi on Directional S-Rocker, mikä tarkoittaa stänssissä pidempää nosea. Rockeria löytyy sekä nosesta, että tailista. Mikä tekee laudasta niin erinomaisen monella eri alustalla, on siteiden alta löytyvä camber, joka varmistaa, että kantti pitää kovemmallakin pinnalla.

Solution on halkaistu aaltoilevasti, mikä vähentää liikettä eri puoliskojen välillä laudan ollessa laskumoodissa ja takaa vakaamman laskutuntuman. Yhdistettynä Magne-Traction kanttiin (kuvittele leipäveitsen aaltoileva terä), jämäkkään puuytimeen (Ultra Split-Core 2.0) ja kelpo läjään hiilikuitustringereitä eri suuntiin jännitettynä (Carbon Split Stringers), saadaan aikaa erittäin agressiivinen ja tehokkaasti kanttaava, vakaa splittipulkka.

Boonuksena Karakoramin clipsit, todella jämäkät ”ylileveät” teräskantit, sekä markkinoiden paras pohjamateriaali, johon voide oikeasti tarttuu.

Jäykkyys: 8/10

HUOM! Saatavilla myös naisten versiona (Women’s Solution). Täysin sama lauta, mutta lyhyempänä/löysempänä

 

 

Jones EXPLORER SPLIT:

Jones Explorer 15/16

”The All-Terrain, Shred Everything Splitboard”

Eli siis freestylesplitti kyseessä. Löysempi verrattuna Solutioniin, hyvä ensisplitiksi, helppo ja miellyttävä laskea. Explorer on oikea valinta, kun haluat heivata lumikengät, mutta laskisit mieluiten laudalla, joka vääntyy vielä temppujenkin tekemiseen.

Sheippinä Solutionistakin löytyvä Directional S-Rocker, joka takaa vauhtikestävyyttä kovemmassa vauhdissa, kelluttaa tarpeeksi syvässä lumessa ja saa kantin puremaan myös hardpackilla. Hiilikuitu on jätetty tässä pulkassa sisältä pois, joten laskeminen on helpommin lähestyttävää eikä vaadi juuri oikeita olosuhteita ollakseen mukavaa. Poppeli puuydin (Classic Core) tarjoaa kivasti poppia hyppyihin.

Tässäkin laudassa Karakoramin clipsit mukaan

Jäykkyys: 6/10

Kaikki blogit