FI | ENG
Paul Siljama / 10/01/2016

Jalat taas laskukuntoon!

Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Oli lämmin. Helsingin joulu näytti kaikkea muuta paitsi lumiselta. Pääsin kuitenkin lähtemään pohjoiseen päivää ennen jouluaattoa. Oli tarkoitus mennä viettämään joulua Pyhälle Lappiin, olemaan ja laskemaan. Saisi kropan jälleen totuteltua laskemiseen. Pyhältä on hyvä aloittaa, laskee hisseiltä toistoja, rinnettä ja rinteen vieressä, kumpareita, mitä vaan mikä eteen tulee. Ekana päivänä on vielä reidet hapoilla ja tarkkuus vähän hakusessa, joten on tärkeää olla varovainen, ettei kohmeissaan satuta raajojaan.

Lapissa onkin hyvin lunta. En ole vietettänyt niin paljoa aikaa lapissa viime vuosina, eikä varsinkaan kaamos aikaan, mutta nyt meinasin viihtyä vähän pidempään. Vaikka päivät ovat lyhyitä, lumi tekee maisemista niin paljon valoisampia. Siinä rauhoittuu kun pääsee luontoon ja olemaan itsensä kanssa. Pyhätunturilla mäet eivät ole mitään isoja ja mahtavia, mutta siellä on oma viehätyksensä. Lumella peitetyt puut näyttävät maagisilta ja tunturin huipulta näkee pitkälle. Toisin kuin vaikka alpeilla kun näkökenttä päättyy seuraavaan vuoreen. Pyhän takamaastoissa saa myös olla todella rauhassa. Aurinko hipasee horisonttia, pakkaslumi narskuu suksien alla skinnatessa ylöspäin ja ilma tuntuu jotenkin pysähtyneeltä. On hyvä päästä ulos ja jälleen suksien päälle. Näin taas uuteen ja jännittävään talvikauteen. Hyvää uutta vuotta ja jännittäviä seikkailuja kaikille!.

Vaellusreittini meni karhujuomalammen kautta
Vaellusreittini meni karhujuomalammen kautta
Pyhän takamaasto
Pyhän takamaasto
Vaikka pyhä ei mikään iso vuori olekkaan, löytyy sieltä yllättävnkin hauskoja minilinjoja.
Vaikka pyhä ei mikään iso vuori olekkaan, löytyy sieltä yllättävnkin hauskoja minilinjoja.
Puut näyttävät just tältä. Karuilta ja yksinäisiltä.
Puut näyttävät just tältä. Karuilta ja yksinäisiltä.
Entistäkin kylmempi kun aurinko laskee, mut aij niin kaunista
Entistäkin kylmempi kun aurinko laskee, mut aij niin kaunista

Paul Siljama

Olen Paul, vapaalaskettelija, sensaation ja seikkailujen etsijä. Lasketellessa luonnon antamilla muodoilla, oli sitten syvässä metsässä tai jyrkällä vuorella, koen olevani elämäni ja luonnon lähellä.

Laskettelu on vienyt mut moniin kiinnostaviin paikkoihin ympäri maailmaa ja tutustuttanut minut moneen hienoon ihmiseen. Se on tuonut minulle energiaa kaikkiin elämän asioihin.

Asuin ennen Ranskan Chamonixissa, mutta nykyään olen enemmän kiinnostunut tutkimaan uusia alueita, kuten esimerkiksi Kanadan syviä metsiä tai Norjan autiota vuoria. Haluan tutkia kiinnostavia maastoja, uutta lunta ja jänniä paikkoja. Kesäsin viihdyn parhaiten meren äärellä.

Nauttikaa luonnosta! Nähdään kaikkialla!

Kirjoittajan blogit

Kaikki blogit