FI | ENG
Camu / 19/02/2011

ISPO

Aloha täältä Costa del Verbieristä!

Säätiloissa ei edelleenkään ole tapahtunut mitään muutosta. Kaksipäivää on ollut pilvistä ja luntakin satoi ehkä 0.2 senttiä parhaimpiin paikkoihin. Aurinkoa on siis edelleen riittänyt.

Tuossa reipas viikko sitten päätimme lähteä Saarimäen,Leukun ja Oivon kanssa katsastamaan messutarjonnat ISPO-messuille Muncheniin. Lähtö sovitiin klo 6.30 ja meikämandoliino valittiin ensimmäiseksi kuskiksi. Klo 6.30 yritin soittaa Arskalle että joko lähdettäis. Yllättäen puhelimeen ei vastattu. Siivoojan avustuksella pääsin herran residenssiin sisälle ja Tapsa löytyi sohvalta täysin levynä. Puolentunnin herättelyn jälkeen Arska kampesi itsensä ylös ja mutisi jotain ” No Casbahin tuliset portit vaan sulkeutuivat seläntakana ja niin taas mentiin…”. Repullinen Saunapipoja messiin, tonttulakki päähän ja kiikarit kaulaan ja niin saatiin mies autonkyytiin. Skipe ja Antti poimittiin matkalta kyytiin ja navigaattoriin Bierhausstrassen osoitteeksi ja mazdan keula kohti nahkahousujen maata. Matkaseura oli melkoisen flegmaattista ja ensimmäiset örinät alkoivat kuulua jossain aika lähellä Saksan rajaa. Matka meni mukavan leppoisasti, mitä nyt mäkkäripysähdyksen jälkeen Oivo alkoi kärsiä massiivisesta matkapahoinvoinnista, joten ei auttanut muuta kuin vetää 160km/h vauhdista liinat kiinni keskelle motaria ja päästää Bigmacit ulos vatsan perukoilta.

Lederhosenstraussenilla sijaitseva puolentähden hostelli löytyi helposti, auto näppärästi taskuparkkiin ja metrovaunu kohti messukeskusta. Oli messukeskus sitten pikkusen isompi kuin Helsingin vastaava. Arviolta about 12 kertaa isompi. Messuilla oli about kaikki maailman outdoor-merkit edustettuna. Ständeillä oli dj:t soittamassa, livebändejä soittamassa polkkaa, open baarit, hiekkarantaa, nakkikioskeja, kettupirtelöä, messutyttöjä ja tietysti kaikki ensitalven tuotteet esillä. Suurin osa merkeistä oli panostanut ihan mielettömällä budjetilla näytteilleasetteluun. Mm. Burton oli rakentanut kokonaisen kadun, jossa oli oma liike jokaiselle eri tuoteryhmälle(hanskoille,repuille,laseille,laudoille,vaatteille ym. omat ”liikkeet”) ja keskellä katua oli baari,jossa dj veivasi biittejä ja porukka juhli.

Messuilla oli täysi mahdottomuus keskittyä oikeastaan yhtään mihinkään, koska tarjonta oli niin runsasta. Itse kävin lähinnä tsekkaamassa Movementin ja Markerin tulevan kauden uutuudet ja hieman pyörimässä muidenkin merkkien osastoilla, mutta tosiaan kaikkeen ei vaan voinut keskittyä. Messuilla täytyy olla muutama merkki etukäteen tiedossa mitä haluaa tarkastella lähemmin,muuten hommasta ei tule mitään. Movementilta tulee ensitalveksi Trust-niminen suksi. Vaikutti melkoisen hyvältä sukselta. Suksi on Goliathin tyylinen aika jäykkä suksi rokkeri keulalla. Ensiviikkolla käyn tyyppamassa suksea Chamonixissa, mutta vaikutti kyllä melkoisen soivalta peliltä jo pelkällä näppituntumalla.

Movement

Messujen virallisen sulkemisen jälkeen Makian osastolla oli hyvät bileet ja dj pumppasi rytmit ilmoille. Bileet jatkuivat jonnekkin yhdeksän korville illalla, jolloin oranssiliiviset securitakset tulivat häätämään ihmiset kotiin. Vaikka en milläänlailla ole väkivallan ystävä, niin pientä hilpeyttä aiheutti bileiden lopussa tapahtunut kengittäminen. Järkkäri yritti saada dj:n lopettamaan soittamisen moneen otteeseen nostamalla neulan pois levyltä. Noin 7 kerran jälkeen joku yleisöstä heitti conversella järkkäriä, josta seurasi vartin tuhkimoepisodi. 10 Järkkäriä käveli ympäri yleisöä yrittäen etsiä kengälle omistajaa ja sovitella läpyskää ihmisten jalkaa. Ei löytynyt Tuhkimoa ei.

Missä kenkä?

Messuilta jatkettiin suomalaisten kesken legendaariseen nyrkkeilybaariin. Suomiedustus oli kohdillaan ja ilta oli kaikin puolin mukava.

Antti näyttää kartalta nyrkkeilybaarin...

...Ja Arska kiikaroiTunnelma katossaSeuraava päivä meni aikapitkälti edellisen päivän kaavan mukaan. Messuilla hengailua ja pyörimistä. Aika pitkään meni Arskan yhteistyökumppanin Factionin ständillä juomassa banaanismoothieta. Afterpartyt messuilla Burtonin kaupungissa oli vähintäänkin hyvät. Pirusti porukkaa ja hyvä meininki. Jossain vaiheessa oranssiliiviset taas tekivät hyökkäyksen ja jyräsivät juhlayleisön kohti Munchenin yötä.

Lähdimme porukalla keskustassa sijaitsevaan legendaariseen Hofbräuhauseniin. Ihan mieletön paikka. 450-vuotta vanha oluthalli. Tiistai-iltana klo 21 aikaan paikalla oli varmaan 1000 ihmistä juomassa olutta. Nahkahousuinen pumppu veivasi humppaa ja litran tuopit kilisivät ja ihmiset huusivat. Me, Factioninporukka ja SOLEn tyypit Niksistä otimme ison pöydän ja tilasimme pöydän täyteen olutta ja braatwurstia hapankaalilla. Meno oli melko saksalainen.Hienoa. HBsta ritsa jonnekkin irkkubaariin,nyrkkibaariin ja virallisiin päätösbileisiin Pacha yökerhoon. Ilta oli taas varsin mukava.

braatwurstia

Messut olivat kokonaisuudessaan hieno reissu. Messujen koko löi kyllä täysin ällikällä. Oli hauskaa tavata uusia ja vanhoja tyyppejä Munchenin maaperällä.

Reeffin osasto sai kiitosta näytteilleasettelusta

Itsellänin kamera oli hieman kohmeessa, mutta kattava kuvareportaasi Movementin uutuuksista löytyy Facebookista Movementin sivuilta

ISPO

Palataan taas asiaan.Lumia odotellessa. Ossi, Playa del Verbier

Kaikki blogit