FI | ENG
Jussi Taka / 15/05/2014

Kuntoutusta ja kiipeilyä

Huhtikuu oli, ja meni pääasiassa polven ja olkapään kuntoutuksessa, jotka alkavat tuntumaan pikkuhiljaa taas ihan terveiltä. Kuntoutus on sisältänyt pääasiassa kuminauhajumppaa olkapäälle ja tarkoitus on ollut saada liikkuvuus takaisin normaaliksi (ja kivuttomaksi) ja ylläpitää olkapäänseudun lihaksia. Pikkuhiljaa liikkuvuuden parannuttua ja käden vahvistuttua olen lisännyt vastusta ja ottanut mikään liikkeitä jotka tehdään kehonpainoilla. Vielä ei pysty täysin kivuttomasti tekemään esimerkiksi käsilläseisontoja, mutta eiköhän ne sieltä pikkuhiljaa tule. Polven osalta olen vain koittanut polkea kuntopyörää mahdollisimman paljon ja saada liikelaajuudet takaisin ennalleen. Sivusiteen osittainen repeämä ei vaikuta hirveästi polven toimintaan, joten olen aika hyvin pystynyt jo tekemään kaikkea.

Kuntoutusjumpan lisäksi olen aloitellut kiipeilykautta, ja aloitustasokaan ei näytä aivan niin toivottomalta, mitä olin uskonut sen olevan (kävin talvella vain pari kertaa seinällä). Olen kolunnut Rovaniemen lähiympäristöjä Rovaniemen Vuoristoklubilaisten kanssa ja pääsin käymään päiväreissulla Falkbergetissä, Ruotsissa. Paikka oli hieno ja kiipeily täysin erilaista verrattuna Rovaniemen (alle) 10m korkeisiin seiniin, mihin olen tottunut. Tällä hetkellä tavoitteena olisi vain käydä niin paljon ulkona kiipeilemässä kuin mahdollista ennen kuin aloitan armeijan urheilukoulussa Santahaminassa kuukauden päästä.

Laskemassa en ole enää hirveästi käynyt paitsi Pyhällä, missä laskin yhdessä kauden hauskimmista tapahtumista – AnttisWorldCupissa (ttp://www.anttisworld.com/anttisworld-cup-2014-recap/). Kisasin banked slalomissa, jossa tarkoitus oli laskea rakennettu rata mahdollisimman nopeasti, mutta tekemällä temppuja obstaakkeleista oli mahdollista saada aikahyvitystä. Pääsin aikalaskuista 8 parhaan finaaliin laskemalla nopean runin, mutta oma kisa päättyi semifinaaleissa, kun temput loppuivat kesken eikä pelkkä vauhti enään riittänyt – ei haittaa, hauskaa oli ja ens vuonna uusiksi. Pyhätunturin lisäksi olen pari kertaa käynyt Ounasvaaralla skinnailemassa ihan vaan hyvän peruskuntotreenin muodossa.

Loppuun vielä vähän huhtikuun kuvasaldoa

Kaikki blogit