FI | ENG
Camu / 16/03/2012

Hojo!

Jou,

Kevättä alkaa pukkaamaan Svetisinmaalle. Lunta ei ole tullut sitten edellistarinoinnin juurikaan. Jotain 5 senttiä tiputteli jossainvälissä. Dust on crust. Lumitilanne on tällähetkellä siis aika heikko.

Tiukalla skinnaamisella löytyy vielä jotain sokeria tai ihan ok lunta, mutta kyllä tämä taas alkaa menemään siihen 3 tuntia ylös-30 sekkaa alas- meininkiin. Mutta eipä siinä mitään. Ihan mukavaa puuhaa tuo on läpsytellä hiljaisuudesta ja nauttia auringosta. Näillä mennään mitä on.

Jaakko BlomqvistViimeviikolla tehtiin pikavisiitti Isoillevuorille Chamonixiin. Ekapäivä kurvailtiin Artun ja Antin kanssa vaan lähinnä rinteissä, koska ei tälläiset maailaispojat siellä mitään osaa ja uskalla keskenään laskea. Katseltiin lähinnä hienoja maisemia breventissä ja istuttiin terassilla. Jos täällä Sveitsissä on kallista rinnerafloissa niin ei kyllä Niksissäkään mitään halpaa ole. Breventin väliaseman kuppilassa iso bisse 9,40 € ja iso limu 8€. Arttu söi jonkun semikämäsen burgerin ketsupilla ja yhdellä salaatinlehdellä, 17€ muistaakseni.

Illalla Jeckyll & Hydeen dinnerille isolla porukalla ja soulfoodiin parille oluelle. Yöpaikaksi tunnettu Ski Station. 16 euroa yö. Ei paha, mutta itse en siellä kyllä koko kautta pystyisi asua.

Aamuksi sovittiin Niksin tyttöjen kanssa treffit Flegeren ala-asemalle ja suunnitelmissa kinkata ja laskea Buetin kylään. Hissillä olikin jo skinien leikkuutyöt kovassa vauhdissa. Anni oli ekaa kertaa skinien päällä. Pientä säätöä ehkä oli ilmassa kun kaiveltiin reppuja ja autojen takakontteja josko löytyisi työkalut, millä nahat saataisiin oikeaan muotoon. Kyllähän ne siitä sitten asettui.

Minä en juurikaan tiedä Chamonixin paikkojen ja joka nyppylän nimeä, mutta tässä nopea reittikertomus jos jotakuta kiinnostaa käydä mäki laskemassa. Ensin Flegeren kabiinilla ylös,vasemmanpuoleinen tuolihissi ylös, suoraan hissin edestä skiniträkkiä satulaan. Satulasta lasku alas ja hieman vasemmankautta koukaten oikealle uoman pohjalle. Siellä nahat takaisin alle ja uoman pohjaa skinnaten yläoikealle, josta pitkä lojottelu Buetin kylään. Ottakaa joku joka tietää paikan tai kartta messiin. Älkää tulostako tätä minun ohjetta. Mukavaa ulkoilua ja ihan hauska lasku. Ei todellakaan mitään äärisuorittamista. Skinnausta tosin tulee kuulemma jotain 800 verttimetriä, että pikkukanuunassa  kauden ekanapäivänä kannattaa ainakin varata muutama litra vettä mukaan.

Pirun mukava päivä. Kiitos Maikki,Pinja,Anni,Siljama,Antti ja Arttu!

Ja kyllä täältä Verpparistakin löytyy vielä ihan mukavaa ulkoilua ja laskemista. Tänään hikoiltiin Mont Rogneauxille ja siellähän oli oikesti ihan hyvää lunta. Jälkiä oli jonkunverran, mutta omaa linjaa löytyi helposti. Lumi oli oikein hyvää ja keli kuin morsian. Oikein kivaa.

Kinnailua

Ei siinä sen kummempia. Parinpäivän päästä pitäis ennusteen mukaan tulla lunta. Jos tulee niin lasketaan putikka, jos ei tuu niin nautitaan auringosta. Ensikertaan. O.


Kaikki blogit