FI | ENG
Camu / 24/12/2010

Gud Julen Verbieristä!

Talvi on alkanut ihan mukavissa merkeissä ja muutama oikeen pyydapäiväkin on jo mahtunut mukaan.
Saavuin Babylonin kukkuloille marraskuun lopulla. Ensimmäinen viikko meni jetlagista toipumiseen, vaikkakin matkasin Alppimaisemiin vuoden -95 ralli-Mazdalla. Keli oli alkuun huono ja koska hissit eivät olleen Ruinettesia ylemmäs vielä auki, ei yhtä päivää lukuunottamatta jaksanut lähteä taittamaan polvia vesisateeseen.
Viikon oleskelun jälkeen taivaalta tipautti rapiat 30 cm valkoista kivaa ja hissikin aukesi sopivasti jo Attelaalle( Les Attelas,ei oikein taivu mun äikän taidoilla) asti. Lähdettiin Saarimäen hulttio-pojan Arskan ja Mikkelin Steven Tylerin, Konstan kanssa katsomaan miltä ylhäällä näyttää. Ilma oli alkuun vähän nuhjuinen, mutta lunta oli tullut ihan mukavasti. Suuntasimme kohti nurmipohjaisia laskuja, koska pohjat eivät kuitenkaan missään hyvässä kunnossa olleet ja kivet vähän paukkuivat läpi. Lumi oli hyvää ja oli hienoa aloittaa kausi jo marras-joulukuun vaihteessa laskemalla ihan rehellistä puuteria. Pari naamalaukaustakin sai kun oikein yritti.

Ekan päivän pöllyttelyä Kuva © Konsta Valkonen

Kuva © Konsta Valkonen


Seuraavan viikon lopulla lunta tuli taas mukavan oloisesti alhaalla kylässä. Menimme mäkeen Arskan ja Verbierin yleis-sepän, Kukkosen Hannun kanssa katsastamaan paljonko lunta oli tiputellut. Lunta oli tullut yllättävän paljon ja laskeminen oli todella hauskaa.

Ihan mukavasti lunta joulukuun alkupuolella. Sukset 202cm


Aurinko paistoi ja oli mukava päästä tyyppaamaan uusia Movementin SuperTurboja hyvässä puuterissa. Sukset uivat pirun hyvin ja laskeminen oli hauskaa.

Pölisee mukavasti joulukuussa Kuva © Konsta Valkonen

Kuva © Konsta Valkonen

Kuva © Konsta Valkonen

Kuva © Konsta Valkonen

Pari päivää oli hyvää mutta sitten alkoi tulla vettä ja nollaraja nousi melkeen 3000metriin. Yhtenä päivänä näytti että kylään tulee hyvin lunta,  mutta ylöspäin mennessä myös lämpötila nousi ja lumi olikin hirveää scheissea. Mukana mäessä ollut vuoristo-opas ja Elämysmatkojen Heimopäällikkö Pette Halme totesi lumen tarttuvan suksiin ja takatukkaan sen verran tiukasti, että laskeminen sai jäädä siltä päivältä.

Kylässä näytti lupaavalta

Edellisviikko onkin mennyt sitten sairastellessa. Muutama päivä sitten tiputteli jonkin verran lunta ja ylhäällä oli ollut kuulemma hyvät lumet, mutta ne meikäläinen valitettavasti missasi kuumeen takia. Huomenna pitäisi alkaa tulemaan lisää kakkaa taivaalta ja toivottavasti tuossa joulupäivä-tapaninpäivä akselilla päästään taas kurvailemaan kunnon lumille. Suurinosa hisseistä on jo onneksi auki, joten laskettavaakin riittää.
Ei muuta kun kinkut uuniin ja hyvät Joulut Suomeen!

Kaikki blogit