FI | ENG
Katariina Rahikainen / 29/04/2016

DMM Alpha Sport -jatkot

Viime kesänä näin Camussa DMM:n Alpha Sportit, ja kysäisin, josko saisin ne käyttööni. Aika harvoin sanon ”vau”, kun saan käteeni uudet jatkot. Tähän mennessä oon eniten tykännyt Petzl Spiriteistä – helppo klipata ja mukavan leveät tarttua, kun doggaa jotain reittiä ylös. Täytyy kyllä sanoa, että nyt ehkä kohtasivat voittajan!

DMM Alpha Sport-jatkot reitillä Zapt (28 / 7c+), Zap crag, Blue Mountains. Kuva: Ben Markham.
Reitillä Zapt (28 / 7c+), Zap crag, Blue Mountains. Kuva: Ben Markham. (Pieni sininen pilkku on kynsilakkaa, jolla merkkaan omat jatkoni.)

Jatkot ovat kevyet, että sopivat hyvin onsaittaamiseen, ja siltikin tarpeeksi leveät, jotta myös doggaus onnistuu. (Ja ei hitto; kurkkasin äsken huvikseen DMMn ohjepdf:ää kun tää juttu oli jo valmis, ja siellä on lähes samanlainen lause! 😀 http://dmmclimbing.com/documents/buyers-guide-2015-2016.pdf) Mikään ei oo kuumottavampaan kuin ohueen jatkoon tarttuminen (vaikka ei pitäisikään..) kun haluaa sen köyden siihen kiinni.

DMM Alpha Sport -jatkot reitillä Zapt. Kuva: Ben Markham.
Zapt. Kuva: Ben Markham.

”Gate flutter” -ilmiön pitäisi myös sulkkarin muodon vuoksi olla pienempi kuin suoraporttisilla, ja sulkkari on myös suunniteltu siten, että köysi istuisi siinä vahvimmassa kohdassa. Jatkot ovat olleet suht ahkerassa käytössä viime kesästä saakka (lähes joka viikonloppu, tosin reissussa Thaimaan auringossa jätettiin hyvät jatkot kotiin). Ainakaan vielä niissä ei näy kulumaa, ja niihin on kuitenkin myös pudottu suht ahkerasti. Jatkot on helppo klipata, ja portin ollessa aukikin löytyy vahvuutta 9 kN verran. Plussana myös nokaton sulkkari – ei mee hermo kun yrittää putsata reittejä!

Vaikkakaan pitkiä versioita jatkoista ei vielä tuolloin ollut käytössäni, niin lyhyet versiot ovat olleet vallan mainiot.

DMM Alpha Sport- jatkot pidennettynä reitillä Ain't No Sunshine (28 / 7c+), South central, Nowra.
Saahan niistä pidemmät yhdistämällä :). Reitillä Ain’t No Sunshine (28 / 7c+), South central, Nowra.

Täytyy sanoa että ihan huiput jatkot ovat olleet ja tosiaan ainakaan vielä en keksi jatkoista valituksen sanaa. Niitä on moni muukin ihastellut!


Katariina Rahikainen

Katariina Rahikainen on nykyisin Australiassa asuva sporttikiipeilijä, joka välillä saattaa hairahtua joko boulderoimaan tai jopa tradittelemään. Australian lisäksi Katalla on huikeasti kokemusta kallioista ympäri maailmaa, etenkin Kiinasta ja Thaimaasta, suomikaltseja unohtamatta. Katalla on huikea tikkilista, hän on fläshännyt 8a:n ja redpointannut useita 8a+:sia.

Kirjoittajan blogit

Kaikki blogit