FI | ENG
Tatu Autio / 14/12/2011

Col du Plan ja Carli-Chassagne


Syksy ei ole kiipeilyllisesti sitä kaikista antoisinta aikaa. Eli omalla kiipeilyrintamalla ei ole tapahtunut mitään uutta. Sisäkiipeilystä kertominen ei kiinnosta ketään, joten on parempi muistella menneitä.

Ohessa pari videota Chamonixista viime talvelta, Midin pohjoisseinnältä. Seinähän on siitä hyvä että kun sen kiipeää sopivan reippaasti kerkeää lounaaksi takaisin kylille. Maailmassa tuskin on yhtään vastaavaa kunnon pohjoisseinää josta laskeutuminen on yhtä vaivatonta. Reiteistä Col du Plan on sikäläisittäin laskettelumäki ja Carli-Chassagne on leppoisa kiipeilyreitti.

http://vimeo.com/31916819

http://vimeo.com/31862225


Lähestyminen reiteille hoituu väliasemalta reitistä vähän riippuen noin tunnissa. Hissillä pääsee huipulta suoraan alas. Korkeuseroa hissiasemilla on vajaa 1,5 km joten ihan reippaasta kiipeilypäivästä on kumminkin kyse.

Ensi talven suunnitelmatkin rupesivat hahmottumaan sen jälkeen kun tuore vuosilippu Chamonixiin tipahti postiluukusta. Tämä tarkoittaa toivottavasti myös sitä että mestoille eksyy myös kesällä. Toivottavasti ensi talvi ei ole yhtä vähäluminen kuin edellinen jotta päästäisiin myös laskemaan. Joka kiipeilyyn verrattuna saattaa ajoittain olla jopa ihan hauskaa.Tatu Autio

Tatu Autio (s.1982) on vuonna 2015 vuoristo-opasopinnot aloittanut trukkikuski.Tatu on yksi kokeneimmista suomalaisista vaativien alppireittien kiipeilijöistä. Kiipeilytiimaa Tatulle on kertynyt vuodesta 1997. Hän on kiivennyt todennäköisesti vaikeimman suomalaisen kiipeämän alppireitin, West Face Directin, Aguille du Planilta. Tatun merkittävimpiin nousuihin kuuluvat mm. pohjoisseinänousut Alppien suurilla vuorilla: Cima Grande, Eiger, Grandes Jorasses, Piz Badile ja Les Droites. Tämän lisäksi Tatu on koluaa aktiivisesti jääreittejä, tekee uusia reittejä Suomessa ja laskee suksilla ja laudalla.

Kirjoittajan blogit

Kaikki blogit