FI | ENG
Camu / 03/12/2010

Camussa nousukarvat leikataan valmiiksi muotoon

Muotoon leikattu nousukarva peittää suksen pohjan kokonaan ja pitää ylöspäin hiihdellessä maksimaalisen hyvin. Kaikki Camusta ostetut skinit leikataan valmiiksi asiakkaan suksiin sopivaksi ilman erillistä korvausta.

Skinien valintaa on käsitelty tässä toisessa artikkelissa.

Kun leveydeltään sopivat skinit on valittu, säädetään ne suksen pituuteen sopiviksi. Käsillä pitäisi olla nousukarvojen ohella kanta- ja kärkikoukut, skinileikkuri tai mattoveitsi ja sabluuna kärjen leikkaamiseksi oikeaan muotoon.

Kiinnitä suksen kantakoukku paikoilleen. Jos koukku on säädettävä, aseta säätö keskivaiheille.

Skini oikean pituiseksiNousukarvojen leikkaussabluunaa apuna käyttäen määritä karvan oikea pituus (kuva 1). Voit myös asettaa kärkilenkin paikoilleen ja merkitä skiniin tussilla, missä kohdassa lenkki ja skini kohtaavat. Merkin kohdalta skini taitetaan myöhemmin kaksinkerroin.

 width=Kun taittolinja on selvillä, piirrä sabluunan avulla skinin etupäähän oikea muoto (kuva 2).

Leikkaa skinin kärki oikeaan muotoonLeikkaa kärki piirtämääsi viivaa pitkin oikeaan muotoon (kuva 3). Skinejä voi leikata joko mattoveitsellä, kuten kuvassa, tai auton turvavyöleikkurin kaltaisella skinileikkurilla.

Aseta kärkilenkki paikalleenKun kärjen muoto on leikattu, poista skinin suojapaperi, ujuta kärkilenkki paikoilleen ja taita skinin pää kaksinkerroin (kuva 4). Nyt nousukarva on oikeanpituinen sukseesi.

Leikkaa skinin sivut oikeaan muotoonSeuraava työvaihe on nousukarvan leikkaaminen sopivaksi suksen sivuleikkaukseen. Poista skinin suojapaperi kokonaan ja aseta skini normaalisti paikalleen keskelle suksea. Skinileikkuria tai mattoveistä apuna käyttäen leikkaa kantin yli menevä skini pois. Liu”�uta leikkuria tai veistä kanttia pitkin (kuva 5).

Kun toinen reuna on leikattu, irrota skini ja kiinnitä se uudelleen niin, että jo leikattu puoli seuraa suksen muotoa noin kahden kantinleveyden päässä reunasta. Leikkaa skinin toinen reuna. Kun nyt nykäiset karvan irti ja asetat sen takaisin keskelle suksea, on muoto täysin samanlainen suksen muodon kanssa. Skini leikataan siis hieman suksea kapeammaksi, jotta skinnatessa kinkkisissä paikoissa kantista edelleen saisi pitoa.

Kaikki blogit