FI | ENG
Camu / 05/07/2017

Camun #kiipeilykeskiviikko

Camun henkilökunta ja tiimiläiset esittelevät lyhyiden opastusvideoiden myötä kiipeilyn saloja ja tekniikoita. Liity siis seuraamme joka #kiipeilykeskiviikko kertaamaan jo opittuja taitoja tai opettelemaan uutta.

Osa 15: HMS-solmu

Kovaakin kovempi #kiipeilykeskiviikko! HMS-solmulla voit tarvittaessa pelastautua tukalasta pinteestä. Solmulla varmistaminen ja laskeutuminen kannattaa harjoitella turvallisessa ympäristössä. Videolta pikaoppia solmun tekoon.

Osa 14: Ankkurin purkaminen

Tällä kertaa #kiipeilykeskiviikko opastaa näppärän tavan ankkurin turvalliseen purkamiseen.

Osa 13: Klippaus

Nopealla ja tehokkaalla klippaustekniikalla voi helpottaa kiipeilyä, säästää voimia kruksia varten ja edetä turvallisesti kohti korkeuksia. Katso tämänkertainen #kiipeilykeskiviikko ja ota haltuun pari hyväksi koettua tapaa klippailuun.

Osa 12: Esiklippaus

Se on törkysen kova #kiipeilykeskiviikko! Esiklippaamalla saat kuumottavista aluista turvallisempia. Tässä yksi DIY henkinen, oman elämänsä MacGyverien, tapa tehdä oma clipstickki. Ei muutakuin kokeilemaan!

Osa 11: Jumarointi

Komea #kiipeilykeskiviikko ja aiheena Jumarointi! Nousukahvalla ja grigrillä jumarointi on oleellinen taito kaikille köyden varassa puuhasteleville, olitpa sitten siirtolohkareilla, köysikallioilla tai vaikka purjeveneen mastossa. Tsekkaa tämän viikon videosta yksi tapa liikkua kätevästi köydessä.

Osa 10: Ristiintarkistus

#kiipeilykeskiviikko ja safety first! Ristiintarkistuksen tulisi olla rutiininomainen tapa aina kiipeillessä. Katsele tämänkertainen klippi ja muistuttele mieleen mitä kunnollinen ristiintarkistus pitää sisällään.

Osa 9: Liidivarmistaminen

Jee jee, #kiipeilykeskiviikko! Tällä kertaa aiheena liidivarmistaminen. Tsiikaile video ja älä unohda katsella myös aikaisempia jaksoja.

Osa 8: Yläköysiankkurin rakentaminen

Kivan kova #kiipeilykeskiviikko taas täällä. Siirryttäessä sisäkiipeilystä ulkokallioille on yläköysiankkurin rakentaminen ensimmäisiä tarvittavia taitoja. Luuppaa videosta mallia ankkurin tekoon.

Osa 7: Kiipeilyvaljaat

Oujee, #kiipeilykeskiviikko! Tällä kertaa käsittelyssä kiipeilyvaljaat. Miten moiset puetaan ylle ja kuinka kireälle hihnat tulee kiristää?

Osa 6: Varmistaminen yläköydellä

Tällä kertaa #kiipeilykeskiviikossa yläköysivarmistetaan. Liity Camulaisten seuraan ja kertaa tämä tyypillisin varmistamisen muodoista.

Osa 5: Kasisolmu

Kasisolmu (aka. tuplakahdeksikko, figure eight) on yleisin kiipeilyssä käytettävistä solmuista. Liity siis seuraamme tämän kertaiseen #kiipeilykeskiviikko pläjäykseen ja kertaa videon voimin kasin solmiminen.

Osa 4: Kiilat

Kiilat ovat osa jokaista trädiräkkiä. Miten kiila asetetaan ja käytetään oikea oppisesti? Liity Camun seuraan ja ihmettele tämän kertainen. #kiipeilykeskiviikko

Osa 3: ATC

Camun #kiipeilykeskiviikko tällä kertaa ATC:n äärellä. ATC on yleisin varmistuslaite jonka toimintaperiaatteen tulisi kaikkien kiipeilijöiden hallita. ATC on myös kevyt ja edullinen matkakumppani kaikentyyppisille kiipeilyreissuille.

Osa 2: Ankkurille laskeutuminen

Camun #kiipeilykeskiviikon toisessa osassa laskeudutaan ankkurille.

Osa 1: Kamut

Ensimmäisessä osassa tutustutaan kamuihin, eli liikkuvaleukaisiin kalliovarmistuksiin.

Kaikki blogit