FI | ENG
Marko Virtanen / 02/11/2010

Camu on kiipeilyä

Kiipeily merkitsee meille monia eri asioita, mutta yksinkertaisimmillaan ja puhtaimmillaan se on terveellinen, haastava ja kaunis urheilulaji. Kiipeily tarjoaa 2000-luvun ihmiselle mahdollisuuden tutkia ja löytää uusia paikkoja, paeta arjen ankeutta ja kiirettä, pois betonin ja teräksen maailmasta takaisin luontoon.

Kiipeily on lyömätön seikkailulaji vailla vertaa. Sen vetovoima piilee yksinkertaisuudessa. Luonnossa henkisyys ja fyysisyys sekoittuvat tehden kiipeilijän osaksi luontoa, ja samalla luonto tulee osaksi häntä.

Kiipeily on täynnä haasteita, jännitystä ja fyysistä voimaa. Niin kuin muutkin suuret lajit, kiipeily on kokemuksia, tunteita ja muistoja”¦ muistatko aamun hämärän Olhavan lammella, naurun, ystävyyden, iltanuotion hämärän, upeat auringonlaskut ja kaakkurin laulun aamun koitossa.

Kiipeily on aamunhuuruinen teltta, uninen ajo illan hämärässä, kahvia Esson baarissa, naarmuiset kädet ja mustelmilla olevat reidet, metsän tuoksu eteisessä joka kutsuu jatkamaan.

Kiipeily on ilo, joka purkautuu jälkeen vaikuttavan reitin, jännitys ennen on-sightia, turhautuneisuus jälkeen kuudennen yrityksen. Kiipeily on puhdasta tasaista graniittia, Boux”™in reikäistä kalkkikiveä, kukkakaalijäätä tai kaulaan saakka upottavaa kunta, johon uppoaa lumilauta selässä. Kylmänä pimeänä aamuna, jossain Alpeilla, alla ison luotaan poistyöntävän seinän, kiipeily on väänteitä vatsassa, tykytystä rinnassa, joka leviää jalkoihin, tehden liikkumisen kankeaksi kuin jäätynyt köysi.

Kiipeily on liikettä hiljaisuudessa, jota häiritsee vain varusteiden kilinä valjaissa ja kengän raapiva ääni kalliossa. Kiipeily on kuuma aalto, joka vapauttaa kohmeisen kehon horroksesta. Kiipeily on jatkuvaa etsimistä, täydellistä kiveä jossain ei-missään, jonka voi jakaa parhaimman ystävän kanssa.

Kiipeily on hulluutta, erikoista sellaista. Elämän janoa, rakkauden, kokemuksen ja kunnioituksen sekoituksen loputonta etsimistä. Meille kiipeily on vapautta ja nuoruuden löytymistä.

Kaikki blogit