FI | ENG
Katariina Rahikainen / 07/05/2013

Boulderikauden aloitus

Ahvenanmaalla eli Affiksella käynnistä olikin jo jokunen vuosi aikaa – olisikohan ollut 2006 tai 2007 kun siellä olen kerran käynyt kiipeilyreissulla. Viimeeksi reissua sinne suunnittelin vuonna 2009, ja nyrjäytin nilkkani juuri ennen reissua. Se reissu piti sitten perua. Tällä kertaa reissuun lähdettiin loman tarpeen takia, vaikka boulderkuntoa ei vieläkään ollut nurkan takana oikein näkynyt.

Katariina Rahikainen

Hieman niheästi sujunut talvitreeni täynnä jos jonkinmoista vaivaa tai flunssaa ei sinällään nostanut fiiliksiä kattoon, mutta eipä ne niitä madaltaneetkaan. Mitään huippusuorituksia en oo koskaan boulderissa tehnyt ja oon siinä ihan keskinkertainen, joten muuta ei voi tehdä kuin parantaa! Reissussa tulikin oma boulderpäiväenkka (vieläpä vilustuneena!), kolme seiskaa – just kun edellispäivänä olin miettinyt, että en varmaan koskaan tuu kiipeen yhden päivän sisällä kolmea seiskaa niin kuin Espanjan köysireissulla oli vähimmäistulos (ja -tavoite) per kiipeilypäivä. Hermotus alkoi ehkä pikkaisen pikkuhiljaa heräilemään myös tähän lajiin.

Tuomo Pihlainen

Kivaa oli, säät suosivat (tokaa päivää lukuun ottamatta jolloin lähes jäädyin pystyyn ja sain flunssan kaupan päälle) ja porukka oli tosi mukavaa. Mökkiläiset tekivät huippua safkaa, suurkiitos siitä!

Katariina RahikainenKatariina Rahikainen

Boulderkausi alkoi myös Suomen kamaralla ihan mukavasti kun ilmat vähän lämpeni (ei, en pysty kiipee kun on miinusasteita…) ja aloin vihdoinkin päästä eroon boulderpelostani (ellei ollu vähintään Johannes Puranen spottaa niin en uskaltanu kiivetä :)). Mutta, niin siinä vaan kävi että pelko lähti. En tiedä oliko sille sitten seurausta loukkaantuminen, mutta lähes saman tien hajotin jalkani pudotessani boulderin topista patjojen ohi. Yritän aina analysoida, mitä voin itse tehdä ensi kerralla toisin välttääkseni ko. tilanteet. Tähän tilanteeseen mut toi liiallinen itsevarmuus, teipeillä kiipeäminen, ehkä snadi ponnistus kun olin menossa ylöspäin ja teippien lipeäminen aiheutti liikeradan muuttumisen taaksepäin ylöspäin menon sijasta sekä spottaajaan luottaminen. Tapaturmia sattuu, eikä niiden harmillisuutta tajua ennen kuin niitä käy. Olen siis poissa pelistä ainakin alkukesän parhaimman boulderkauden ja ehkä pidempäänkin – mutta blogailen muista aiheista ehkä jo suht piakkoin!


Katariina Rahikainen

Katariina Rahikainen on nykyisin Australiassa asuva sporttikiipeilijä, joka välillä saattaa hairahtua joko boulderoimaan tai jopa tradittelemään. Australian lisäksi Katalla on huikeasti kokemusta kallioista ympäri maailmaa, etenkin Kiinasta ja Thaimaasta, suomikaltseja unohtamatta. Katalla on huikea tikkilista, hän on fläshännyt 8a:n ja redpointannut useita 8a+:sia.

Kirjoittajan blogit

Kaikki blogit