FI | ENG
Katariina Rahikainen / 23/12/2013

Bella Italia

Matka on jatkunut Saksasta Arcoon, Italiaan. Monelle ehkä ainakin nimeltä tuttu paikka ajalta jolloin Nalle Hukkataival voitti Rockmastersit vuonna 2006.

Arcossa ja lähistöllä on ihan hurjasti kiivettävää; me kuitenkin päätettiin pysyä kaupungin lähimmällä kaltsilla Massonella pääosin sen takia, että vierailun ei ollut tarkoitus olla pitkä eikä haluttu ostaa topoa. Se osoittautuikin hyväksi valinnaksi kun siellä pystyi kiipeämään sateellakin (ainakin osaa reittejä) ja osa säilyi kuivana sateen jälkeenkin. Tarkoitus oli käydä kiipeämässä joku helppo multipitchi; mutta vettä tuli meidän vierailun aikana sen verran paljon että kun ei sitä ekoina päivinä tehty niin se ei ollut enää myöhemmin juuri mahdollista. Ja sitten oli vahingossa aloitettu projekti, joka piti saattaa päätökseen. Ihan vaan sen takia, kun tuntui että nyt oli kiivetty ihan liikaa 7c:itä; hyvä greidi itelle, mutta ei usein tuota sellaista nautintoa tai ”high:ta” niin kuin haluais.

Massonen reitit oli jotenkin ensi alkuun hienoinen shokki Frankenjuran kiipeilyn jälkeen; osa reiteistä oli lasittuneempia kuin Tonsain Missing Snow (niille joille kyseinen reitti on tuttu; sellainen 6b+ lämppäluistinrata Thaimaan Tonsailla) ja greidit tuntui yhtäkkiä tosi tiukoilta.  Tavallaan vähän harmittaa että alueen muita kaltseja ei tullut nähtyä; mutta toisaalta, sääkään ei ollut niitä parhaimpia ja Massonessa tosiaan pystyttiin kiipeämään sateellakin (kerrankin tuli valittua reitti, jota pystyi kiipeämään sateellakin). Reissun kasipussi tuli avattua La Cucina D’Inferno -nimisellä reitillä (8a), joka ei ainakaan mulle tuntunut todellakaan helpolta.  Fiilis oli tosi hyvä, kun edellisestä kasista olikin jo yli vuosi aikaa. Nyt sitten pitää tietty sanoa että eihän niitä numeroita pitäis tuijottaa… mutta sillon ku kiipee itelleen vaikeen reitin niin pitäähän siitä olla tyytyväinen. Oli se sitten 6a tai 9a.  Kai siitä tulee joku sellainen ”high” olotila ainakin mulle. Eli joo, tunnustan. Oon addikti omiin suorituksiini. Ja sitten kun niitä ei tuu niin eihän se oo yhtään hauskaa. Reitin alku oli suht helppo, ja  sitten hieman vaikeneva ennen kruksin alkua. Ja itelle ainakin se kruksi oli sellainen mielettömän pitkältä tuntuva, voimakestävyyttä vaativa. Tipuin aika monessa kohtaa nimittäin… Ihan jopa vikassakin ”ei-voi-enää-tippua”-moovissa… (Joka oli tietty varmistajan vika 😉 kun se huusi negatiivisuutta sisältävän kannustuslauseen ”älä päästä irti!”. Jos rivien välistä ei pysty lukemaan sarkasmia niin…) Lähettäessä onnistuin saamaan myös jo valmiiksi teipattuihin sormiin fläpperin ja vuosin loppuotteille kuin teurastettu sika.

Viikon keikka Arcossa venähti vähän sen takia, kun vanha ystävä Sveitsistä oli menossa Finaleen hieman myöhemmin ja sovittiin sitten, että treffataan siellä.

Finalen kiipeily ei vakuuttanut ainakaan mua henkilökohtaisesti; ihan hauskoja reittejä siellä tuli kiivettyä mutta ei mitään sellaista, että sinne haluaisin uudelleen mennä. Tosi moni reitti oli jotenkin Frankenjuraa huokuvaa pokettimerta. Suurin osa oli kuitenkin aika vertikaalia ja enemmän teknistä taitavuutta vaativaa. Tai no, släbiä, pieniä otteita ja usein tosi tarkkaa betaa vaativaa; niillä helpommillakin reiteillä, joita Finalessa lähinnä kiivettiin.

Löyty sieltä jotain ihan vähän negaakin sitten niinku alla olevassa kuvassa.

Husch ScheideggerEpic-TV teki myös pienen videon Finalesta just silloin kun mekin oltiin siellä. Ei satuttu samalle kaltsille samaan aikaan mutta nähtiin pariskunta samalla parkkiksella ja videolla näkyviin kahteen muuhun kiipeilijään törmättiin myöhemmin Ranskassa. Pieni kiipeilymaailma, todellakin!

Näihin tunnelmiin, hyvää joulua pohjoiseen :).


Katariina Rahikainen

Katariina Rahikainen on nykyisin Australiassa asuva sporttikiipeilijä, joka välillä saattaa hairahtua joko boulderoimaan tai jopa tradittelemään. Australian lisäksi Katalla on huikeasti kokemusta kallioista ympäri maailmaa, etenkin Kiinasta ja Thaimaasta, suomikaltseja unohtamatta. Katalla on huikea tikkilista, hän on fläshännyt 8a:n ja redpointannut useita 8a+:sia.

Kirjoittajan blogit

Kaikki blogit