FI | ENG
Camu / 12/04/2011

Becci,pilkkiä,pyöräilyä

Terve taas täältä Babylonista!

Kesä on saapunut alpeille. Täällä alkaa laskut olla aikalailla laskettu mittarin näyttäessä +25 ja nollarajan huidellessa jossain 4000m paikkeilla. Lähimaastoissakaan ei oikein huvita skinnailla ja täältä alkaa kyllä korkeus pahasti loppumaan. Chamonixissa olisi mukava vielä käydä vähän randoilemassa ja katselemassa hienoja maisemia.

Edellispostauksen jälkeen käytiin kuitenkin vielä laskemassa Bec des Rosses. Becci on se törmä jossa kisaillaan joka vuosi Freeride World Tourin finaalit. Bec des Rosses sijaitsee toppihissin ala-aseman vieressä. Hissiasemalta seinää ei voi olla huomaamatta jos vaan vilkaisee hieman vasemmalle. Kivinen ja jotain 50-55 asteinen seinä. Joka kerta topissa tulee kyllä kunnioittava olo kisailijoita kohtaan, jotka roiskii jotain 15 metrin kallioita tuolla seinällä. Laskijoilla on ihan uskomaton kontrolli, kun pystyvät pitää homman hanskassa ja vetää seinän alas johonkin 2 minuuttiin.

Me laskimme Dogleg kurun, joka on selvin linja laskijan oikealla. Topista suoraan alas ja hieman oikealta koukaten takaisin vasemmalle kaartuvaan ränniin. Toppi on jyrkkää, mutta kurussa uskaltaa jo oikeasti laskeakkin. Lumi oli yllättäen pirun hyvää. Ylhäältä tosin lähti vähän släpiä, mutta itse kuru oli hyvällä lumella.

Becin lasku oli tähän mennessä oikeastaan viimeinen kunnon lasku ja täällä ollaankin pikkuhiljaa siirrytty kesälajeihin.

Pidimme jo perinteeksi muodostuneen vuosittaisen Sauna-Pilkkikilpailun Lac de Vauxin jäällä. 15 pilkkijää alppijärvellä. Ohi laskijat olivat hieman ihmeissään, että mitähän tuolla oikein tapahtuu. Ei tullut kalaa ei, mutta onneksi käytiin hakemassa varmuudenvuoksi 6 kiloa lohta tukusta, niin saatiin kuitenkin loistavat savulohet. Illalla saunottiin HVK:n saunassa,savustettiin lohta ja otettiin pari kuvaa Mähöne Underwearssille ja Sauna Beanissille. Loistava päivä kaikkiaan.

Konsta Valkonen

Ollaan käyty myös kiipeilemässä ja fillaroimassa. En ole koskaan aiemmin kiipeillyt kalliolla, mutta onhan se siistiä ja hankalaa hommaa. Täytyy ehdottomasti alkaa harrastamaan enemmänkin.

Vilma Issakkainen

Alamäkipyöräily on aivan mahtavaa hommaa. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Maisemat ja reitit ovat täällä ihan uskomattomia. Jos jotakuta kiinnostaa tulla kesällä tänne fillaroimaan niin kannattaa ottaa yhteyttä Powder and Dust iin. Suomalainen opas vie varmasti hienoihin paikkoihin.

Me kävimme pyöräilemässä ensin tässä Verbierin alueella ja laskettiin kerran Martignyyn. Eilen kävimme sotkemassa Montreauxissa. Auto juna-asemalle ja siitä vähintäänkin epäilyttävällä pikkujunalla ylös vuorille. Eka rani laskettiin La Percheltä(1795m). Yläosasta aukeaa mahtavat näkymät suoraan Genevejärvelle ja polku menee peltoja pitkin ja tipahtaa alempana hienoon metsään. Maisemat olivat hienoimpia mitä olen koskaan nähnyt. Alempi metsä oli aivan kuin jotain sademetsää. Solan pohja,pystysuora kallio vieressä ja puro pohjalla. Aivan mielettömän kaunista.

Toinen rani laskettiin Rochers de Nayelta(1968m). Hienot maisemat myös. Ylhäällä vähän kuumottavia pudotuksia sivuilla joten piti olla vilkuilematta alas. Hienoja reittejä kumpikin. Verttiä laskuille tuli jotain 1500m.

Vaikka hiihtäminen on jäänyt jo vähän vähemmälle, niin ei voi kyllä valittaa. Kyllä täällä viihtyy. Näihin kuviin.

Ossi

Kaikki blogit