FI | ENG
Camu / 15/11/2010

10 vinkkiä laskettelumonojen ostajalle

 width=Monon merkitystä laskettelijan mukavuudelle ja suorituskyvylle ei voi koskaan painottaa liikaa. Jos mono painaa, on laskupäivä helposti pilalla, vaikka olosuhteet olisivat kuinka hienot.

1. Kerro aluksi asiantuntevalle myyjälle monon käyttötarkoituksesta ja omasta taitotasostasi.

2. Pue jalkaasi kunnollinen laskusukka. Sukan tulee olla ohut, pitkävartinen ja sen pitää istua jalkaan napakasti.

3. Mittaa jalkaterän pituus. Mittarin ilmoittaman senttikoon perusteella löytyy sopiva mono sovitettavaksi.

4. Pue molemmat monot jalkoihisi ja sulje soljet. Jos soljet jo tässä vaiheessa sisällä lämpimässä menevät kireämmällä kuin ensimmäiseen tai toiseen pykälään, on monon tilavuus sinulle todennäköisesti liian suuri. Käytössä sisäkenkä antaa hieman periksi, joten lisätilaa monoon tulee väistämättä.

5. Huomioi monojen erilevyiset lestit. Monojen leveyksissä on pieniä merkki- ja mallikohtaisia eroja.

6. Sovittaessasi monoa nouse ylös ja seiso normaalissa laskuasennossa paino tasan koko jalkapohjalla ja polvet hieman koukussa. Nojaa kevyesti etuläppiin. Voit myös kävellä monoilla, mutta muista, että et ole ostamassa kävelykenkiä.

7. Uuden monon pitää tuntua jalassa napakalta. Selkeitä painepisteitä ei kuitenkaan pitäisi olla.

8. Uhraa monon valintaan reilusti aikaa. Sovita useita malleja ja pyri näin löytämään omaan jalkaasi parhaiten sopiva mono.

9. Kun olet löytänyt sopivan monon, muokkaa se käyttövalmiiksi lämmittämällä lämpömuokattava sisäkenkä. Prosessi nopeuttaa monon mukautumista jalan persoonallisiin muotoihin ja näin lisää mukavuutta heti ensimmäisestä laskukerrasta alkaen.

10. Yksilölliset muotopohjalliset parantavat laskutuntumaa ja mukavuutta.

Kaikki blogit